در مقالات قبلی به تعریف آلترناتور (دینام جدید) و همچنین مقایسه آن با دینام (قدیمی) پرداختیم این مقاله به تبیین قطعات و اجزای اصلی دینام آلترناتور می پردازد. دینام آلترناتور موتور، سطح ولتاژ باتری ماشین را حفظ می کند و باطری خودرو هم برق لازم برای چراغ ها، بخاری و لوازم جانبی دیگر ماشین را تامین می کند.
فروش باطری در سایت الو باتری، جهت مشاهده قیمت باطری لیفان 820 کلیک کنید.
دینام آلترناتور مثل یک ژنراتور عمل می کند که برق مورد نیاز را از طریق یک سیستم توربین مانند، تولید می نماید. باتری 12 ولتی ماشین فقط برق لازم برای روشن شدن ماشین را دارد. پس بدون وجود دینام آترناتور، لازم است هر بار که ماشین روشن می شود باتری به صورت دستی شارژ شود. دینام آلترناتور، سه قسمت اصلی دارد که هر یک نقش خاصی را در شارژ شدن باتری ماشین بر عهده دارند. در ادامه به معرفی قطعات و اجزای اصلی دینام آلترناتور خواهیم پرداخت. با الوباتری همراه باشید.
قطعات و اجزای اصلی دینام آلترناتور ماشین
روتور و استاتور
روتور و استاتور دینام آلترناتور، آهنرباهایی هستند که در داخل یک سیم پیچ مسی قرار دارند و با حرکتِ تسمه حرکت کرده و میدان مغناطیسی تولید می کنند. تسمه با یک پولی که به موتور وصل است حرکت می کند و باعث می شودتا روتور با سرعتی بالا چرخیده و میدان مغناطیسی ایجاد نماید. سپس استاتور ولتاژ و برق لازم را برای دیودها فراهم می سازد. برق تولید شده از نوع متناوب یا AC می باشد.
مجموعه دیودها
دیودها جریان متناوب یا AC را به جریان مستقیم یا DC که جریان مورد نیاز برای باتری ماشین است تبدیل می کنند. دیودها که سیستمی دو قطبی هستند اجازه می دهند تا جریان تولید شده در استاتور فقط در یک جهت جریان پیدا کند.
فروش باطری در سایت الو باتری، جهت مشاهده قیمت باطری لیفان X50 کلیک کنید.
رگولاتور تنظیم کننده ولتاژ
رگولاتر تنظیم کننده ولتاژ قطعه ای برای محافظت از دینام آلترناتور در برابر نوسانات جریان برق است. تنظیم کننده های ولتاژ امروزی که به صورت داخلی نصب می شوند هم از باتری و هم از دینام آلترناتور محافظت کرده و در موقع لزوم جریان برق را تنظیم می کنند. مدل های قدیمی تر به صورت خارجی نصب می شدند.