در پستهای فشار قوی برای کارکرد درست برخی رلهها و … از برق DC استفاده میشود. همچنین برای مواقع ضروری و قطع برق شبکه از باتریها برای تامین برق DC استفاده میشود. برای شارژ باتری اسیدی مورد استفاده در این پست ها از 4 روش استفاده میگردد. در این مطلب به بیان انواع شارژ باتری سرب- اسیدی در پشت های فشار قوی میپردازیم؛ لطفا با ما همراه باشید.
انواع شارژ باتری سرب-اسیدی در پست های برق
شارژ شناور یا Float charging
پس از انجام عملیات راه اندازی یا پس از هر مرحله “شارژ سریع”، میبایست باتری را تا زمان دشارژ بعدی در حالت شارژ شناور قرار داد. به این منظور باتری را با جریانی معین و ولتاژی برابر 110 تا 115 درصد ولتاژ نامی شارژ می نمایند. شارژر همزمان به بارها و باتری متصل است. در این حالت شارژر علاوه بر تامین کل بار باید تخلیه باتری ها که در اثـر بارهای لحظه ای انجام گرفته است را جبران کند.
– شارژ سریع یا Boost charging
چنانچه کل ظرفیت باتری مورد استفاده قرار گیرد (دشارژ شود) به منظور بازیابی سریع باتری از این نوع شارژ استفاده می شـود. در این حالت ولتاژ اعمالی به باتري از شارژر اولیه کمتر است.
– شارژ متعادل کننده یا Equalizing charge
تحت شرایطی نظیر کمتر شدن ولتاژ هر سلول از حداقل مجاز ترولتاژ سلول، کم شدن غلظت اسید از حد مشخص شـده توسـط سازنده و … توصیه می شود باتری ها به روش شارژ متعادل کننده شارژ گردند.
– شارژ اولیه یا Initial charge
در هنگام راه اندازی باتری نصب شده از این نوع شارژ استفاده می شود و در این حالت شارژر، باتری را تا وضعیت شارژ کامل شارژ می نماید. شارژ اولیه، ولتاژ اعمالی به باتری از شارژ شناور و شارژ سریع بیشتر است.