اغلب اوقات دلیل عمده خرابی باتری عادات رانندگی نامناسب است. یکی از تولیدکننده های خودروهای لوکس آلمانی اعلام کرده که از 400 باتری تحت ضمانتی که به این کارخانه برگشته اند، 200 تای آن ها بدون مشکل بوده و درست کار می کنند. شارژ کم و لایه لایه شدن شدن اسید، متداول ترین دلایل خرابی باتری هستند. این شرکت اعلام کرده که این مشکلات در خودروهای لوکسی که لوازم جانبی شان برق زیادی مصرف می کنند رایج تر است.
فروش باتری در سایت الو باتری، جهت مشاهده قیمت باتری و خرید آنلاین باتری پژو 2008 کلیک کنید.
در کشور ژاپن خرابی باتری بیشترین شکایتی است که خریداران اتومبیل های جدید مطرح می کنند. به طور میانگین اتومبیل ها روزی 13 کیلومتر راه طی می کنند که بیشتر این مسیر در شهرهای پرترافیک است. در نتیجه باتری هیچ وقت کامل شارژ نمی شود و سولفاته می شود. باتری ماشین های ژاپنی کوچک بوده و فقط نیروی لازم برای استارت خوردن و یکسری عملکردهای ابتدایی را فراهم می کند. در امریکای شمالی احتمالا به دلیل این که مسافت های طی شده طولانی تر است کمتر شاهد چنین مشکلاتی هستیم.
لازم است باتری ها کارایی و عملکرد خوبی داشته باشند زیرا ایجاد مشکلات مهم در طول دوره گارانتی باعث کاهش رضایت مشتری می شود. هر نیاز به سرویسی در این دوره ضبط شده و آمارهای آن در مجله های مشهور منتشر می شود. خریداران ماشین در سرتاسر دنیا به این اطلاعات توجه خاصی نشان می دهند.
فروش باتری در سایت الو باتری، جهت مشاهده قیمت باتری و خرید آنلاین باتری پژو 206 کلیک کنید.
خرابی و نقص عملکرد باتری به ندرت به دلیل نقص در تولید، روی می دهد و بیشتر عادات رانندگی نامناسب دلیل آن هستند. استفاده از لوازم جانبی که نیاز به برق زیادی دارند در مسافت های کوتاه، از شارژ کامل باتری که برای سالم ماندن باتری سید اسیدی ضروری است، جلوگیری می کند. طبق آمارهای یکی از تولید کننده های پیشروی اروپایی، نقایص تولید کمتر از 7 درصد هستند.
دلایل عمده خرابی 1.95 میلیون ماشین پیش از گذشت 6 سال از عمر ماشین عبارتند از:
52 درصد باتری
15 درصد صاف بودن لاستیک ها
8 درصد موتور
7 درصد چرخ ها
7 درصد تزریق سوخت
6 درصد گرمایش و سرمایش
6 درصد سیستم سوخت
خرابی به دلیل نقص باتری اولین عامل است.
طبقه بندی اسید، مشکل ماشین های لوکس
همانطور که گفتیم یکی از مشکلات رایج باتری ها لایه لایه شدن اسید است. در این حالت الکترولیت پایین باتری جمع می شود و باعث کاهش غلظت اسید در نیمه بالایی باتری می شود. این مشکل مثل وقتی است که شکر داخل چای را هم نزده باشیم و ته نشین شده باشد. با کم شدن شارژ باتری (زیر 80 درصد) و فول شارژ نشدن دوباره آن این اتفاق روی می دهد. رانندگی در مسافت های کوتاه با روشن بودن بخاری یا دستگاه های برقی سنگین باعث ایجاد این حالت می شود. لایه لایه شدن اسید کارایی باتری را کم می کند.
شکل 1 یک باتری معمولی را نشان می دهد که در آن اسید به صورت یکنواخت از بالا تا پایین پخش شده است. این باتری عملکرد خوبی دارد چون اطراف صفحات، اسیدی با غلظت مناسب قرار دارد.
شکل 2 یک باتری لایه لایه شده را نشان می دهد که در آن تجمع اسید در بالای باتری کمتر و در پایین آن بیشتر است. کم شدن اسید باعث کاهش فعالیت صفحات، ایجاد خوردگی و کاهش کارایی باتری می شود. از طرف دیگر تجمع بیش از حد اسید در پایین باتری هم به شکل مصنوعی ولتاژ مدار باز را افزایش می دهد. چنین باتری کاملا شارژ به نظر می رسد اما CCA کمی دارد. بعلاوه غلظت زیاد اسید باعث سولفاته شدن و کاهش جریان می شود. در صورت رسیدگی نکردن به چنین باتری، در نهایت باتری کاملا از بین می رود.
شکل1: باتری معمولی
اسید به صورت مساوی از بالا تا پایین سلول توزیع شده و حداکثر CCA و ظرفیت را ایجاد می کند
شکل 2. باتری لایه لایه شده
تجمع اسید در بالای باتری کمتر و در پایین آن بیشتر است. غلظت بالای اسید باعث افزایش تصنعی ولتاژ مدار باز می شود. باتری کاملا شارژ به نظر می رسد اما CCA کمی دارد. همچنین بالا بودن غلظت اسید باعث سولفاته شدن نیمه پایینی صفحات می شود
گاهی اوقات استراحت دادن چند روزه به باتری، تکان دادن آن یا یک طرفه گذاشتنش می تواند مشکل را رفع کند. همچنین شارژی که در آن ولتاژ باتری در یک الی دو ساعت از 12 به 16 ولت برسد هم می تواند باعث حل مشکل شود. این نوع شارژ مشکل سولفاته شدن ناشی از غلظت بالای اسید را هم رفع می کند. باید مراقب بود که باتری بیش از حد گرم نشده و الکترولیت از طریق گاز هیدروژن تبخیر نشود. همیشه باتری را در اتاقی با تهویه مناسب شارژ کنید. تجمع گاز هیدروژن می تواند باعث انفجار شود. هیدروژن بدون بو است و فقط با دستگاه های خاص قابل اندازه گیری است.