در این مقاله به اهمیت باتری ها به عنوان منبع تامین انرژی مصرفی در خودروهای الکتریکی (Electric vehicle) و خودروهای هیبریدی (Hybrid vehicle) پرداخته می شود.جهت مشاهده لیست قیمت باطری ماشین و خرید باتری لیفان 520 کلیک کنید.
اهمیت باتری ها در خودروهای الکتریکی و هیبریدی
در بکارگیری فناوری پیشرفته در خودروهای برقی، تکنولوژی باتری ها از دیدگاه چگالی ذخیره انرژی و وزن کم طی سالیان متوالی بهبود یافته تا سطحی از پختگی تکنولوژیکی برای بکارگیری در خودروهای سواری و تجاری را پوشش دهد. عملکرد مورد انتظار از باتری ها بسته به کاربرد خودرویی آنها متفاوت است.
انتخاب نوع باتری ها با هدف ایجاد ولتاژ و جریان مطلوب بر اساس دو فاکتور اصلی که در عملکرد حرکتی خودروها اهمیت ویژه ای دارند، صورت می گیرد. میزان انرژی ذخیره شد و قابلیت تولید توان بالا که به ترتیب نماینده پیمایش و شتاب حرکتی خودرو می باشند، دو فاکتور مزبور می باشند. در هریک از خودروهای EV ،HEV و PHEV میزان انرژی ذخیره شده مورد نیاز و همچنین توان شارژ و دشارژ باتری ها متفاوت است که باعث می شود انتخاب نوع باتری ها متاثر از نوع قوای محرکه خودرو باشد.
ترکیب های شیمیایی معمول که در باتری های قابل شارژ استفاده می شوند عبارتند از: سرب-اسید (acid-lead)، نیکل-کادمیوم (NiCd) ،نیکل-ترکیب فلز (NiMH)، لیتیوم-یون (Li-ion)، و لیتیوم -یون-پلیمر (ion-Li polymer) تکنولوژی و کیفیت ساخت با توجه به ویژگی ساختار و ترکیب شیمیایی سلول های باتری ها، پیچیدگی و تنوع ملموسی به باتری ها می بخشد.
از دیدگاه طراحی، فاکتورهایی ازجمله فضای مورد دسترسی برای جانمایی باتری ها، توزیع وزن روی محورها، نرخ پیمایش، وزن خودرو، قیمت، چگونگی شارژ مجدد باتری و نوع سیستم حرکتی اهمیت پیدا می کنند. عملکرد باتری ها در خودروهای برقی حین انتخاب باتری بین دو فاکتور چگالی انرژی و وزن باتری و همچنین هزینه و پختگی تکنولوژی باید توازنی که همه جنبه های مهندسی خودرو را در بردارد صورت گیرد.
زمان شارژ باتری نیز برای انواع مختلف باتری ها متفاوت است که در این میان بیشترین زمان شارژ، 6 تا 8 ساعت، را باتری های acid-lead به جهت اینکه جریان و ولتاژ بالا را تحمل نمی کند، به خود اختصاص می دهد.
جهت مشاهده لیست قیمت باطری ماشین و خرید باتری دوو کلیک کنید.
برای یک خودروی کاملاً برقی، انتخاب باتری در درجه اول تابعی از چگالی انرژی است. چگالی انرژی مقداری از انرژی ذخیر شده در سلول های باتری است که تابعی از حجم و یا از دید دیگر وزن می باشد. باتری ایده آل، باتری ای است که در کمترین حجم و وزن، بیشترین میزان انرژی را داشته باشد. مقایسه بین چگالی انرژی میان باتری های مختلف نشان می دهد که باتری های لیتیوم-یون بیشترین میزان چگالی انرژی را دارند. عمر چرخه (دفعات شارژ و دشارژ تا زمانی که ظرفیت باتری از 011 %به 81 % برسد) و چگالی توان (بیشترین میزان جریان که در زمان کوتاهی میتواند ایجاد کند) تماماً مواردی هستند که در استراتژی انتخاب باتری توسط طراحان مد نظر قرار می گیرد.