بسیاری شرکت های خودرو سازی برای بهبود مصرف سوخت خودرو ، افزایش توان آن و همین طور کسب بازار بیشتر شروع به تولید موتور هایی با کارایی بالا، بنام VTEC کردند. این تکنولوژی برای بهره وری بیشتر در موتور های چهار زمانه ی احتراق بوجود آمد. گشتاور و توان موتور را می توان با روش هایی مثل افزایش هوای ورودی، تسریع خروج دود، افزودن حجم موتور، کوچک کردن محفظه احتراق، استفاده از توربوشارژ و ... افزایش داد. فروش باتری در سایت الو باتری، جهت مشاهده قیمت باتری و خرید آنلاین باتری پژو پارس/پرشیا کلیک کنید.
طرز کار سیستم VTEC
در تکنولوژی VTEC، بجای استفاده از دو بادامک و دو انگشتی برای دو سوپاپ ،از سه بادامک و سه انگشتی استفاده می شود. دو بادامک سمت راست و چپ، از نظر اندازه و لیفت یکسان می باشند و در دور موتور های پایین کاربرد دارند و بادامک وسط با لیفت بلند هرز می چرخد، انگشتی هم با این بادامک هرز می چرخد، هنگامی که دور موتور افزایش می یابد، دو بادامک سمت راست و چپ قفل می شوند و فقط بادامک وسط با لیفت بلندتر وارد مدار می شود و دو بادامک دیگر هرز می چرخد.
هرچه قدر که اندازه ی لیفت افزایش یابد، مقدار باز شدن سوپاپ ها نیز بیشتر می شود، هرچه قدر دیوریشن افزایش یابد، زمان باز بودن سوپاپ ها افزایش می یابد و موتور به گشتاور بالایی دست می یابد. جهت مشاهده باتری ماشین های 55 آمپر کلیک کنید.
زمان فعال شدن VTEC
این سیستم، زمانی که دور موتور کم تر از 6000 دور در دقیقه و دما پایین تر از 140 درجه فارنهایت باشد، غیر فعال باقی می ماند. بهترین نوع این سیستم، سیستم کنترل هوشمند حرکت سوپاپ های I- VTEC می باشد که از سیستم کنترل الکتریکی، بهره می گیرد. با بهره گیری از سیستم VTEC، حرکت سوپاپ ها بوسیله یECU کنترل می شود، که باعث می شود سیستم برای تمامی دور موتور ها بهینه شود و همین باعث پایین آمدن مصرف سوخت می شود.