لاستیک خودرو یکی از مهم ترین قطعات سیستم حرکت است، لاستیک دارای عمر مفیدی است به همین دلیل باید در دوره های معیّن تعویض شود. برای تشخیص لاستیک سایی نیاز به بازدید های دوره ای دارید. چرا که اولین نشانه ها در لاستیک خودرو ظاهر می شوند. هر گاه قسمتی از لاستیک سالم باشد، ولی قسمت دیگری از آن کامل از بین رفته باشد خودرو دچار لاستیک سایی شده است. فروش باتری در سایت الو باتری، جهت مشاهده قیمت باتری و خرید آنلاین باتری پژو 504 کلیک کنید.
برای تشخیص دقیق لاستیک سایی، باید در یک مسیر مسطح و با سرعت کم حرکت کرد و فرمان خودرو را رها کرد، اگر خودرو در مسیر مستقیم حرکت کرد لاستیک مشکلی ندارد و اگر به 70سمت راست یا چپ کشیده شد، خودرو دچار لاستیک سایی شده است. برای مشاهده باتری های70 آمپر کلیک کنید.
دلایل لاستیک سایی
مشکل در فرمان خودرو
فرمان خودرو به وسیله ی یک سری از قطعات به چرخ های جلو متصل می شود، در نتیجه می تواند تاثیر مستقیمی در فرمان پذیری داشته باشد. اگر فرمان پذیری خودرو درست نباشد و بدون دخالت راننده به سمتی کشیده شود، مشکلی در آن وجود دارد. عدم تنظیم فرمان و زاویه چرخ ها در جهات گوناگون، از دیگر دلایل لاستیک سایی است.
بالانس بودن چرخ ها
لاستیک های خودرو باید بصورت مجزا بالانس باشند، و لنگی نداشته باشند. رینگ و لاستیک های خودرو در حدود 20 کیلوگرم وزن دارند، اگر این 20 کیلوگرم در تمام نقاط یک چرخ بصورت متوازن توزیع نشود، باعث عدم بالانس بودن و ارتعاش می شود. همین طور بالانس نبودن لاستیک ها علاوه بر آسیب به سیستم چرخ ها، باعث آسیب به جلوبندی خودرو نیز می شود.
فنربندی
فنر ها باعث همراستایی چرخ ها، یاتاقان های آن، بوش، میله ی تعادل و بازو های کنترل فنر می شود. به همین دلیل عدم همراستایی، سبب لاستیک سایی و خرابی قسمت های دیگر می شود.
جلوبندی
جلوبندی خودرو شامل فنرها، کمک فنرها، بوش و سیبک است. از آنجایی که جلوبندی خودور بصورت مستقیم با چرخ ها درگیر است، خرابی آن می تواند باعث لاستیک سایی شود.
نکاتی درباره افزایش عمر لاستیک ها
1. تنظیم باد خودرو
2. بازدید دوره ای لاستیک ها بصورت عینی
3. خارج کردن اشیایی نظیر سنگ و شیشه از بین عاج خودرو
4. بالانس بودن لاستیک و چرخ ها
جابجا کردن ضربدری لاستیک های عقب و جلو