امروزه سرب به یکی از عناصر مهم در صنعت تبدیل شده است که کاربرد های زیادی دارد، از طرف دیگر معایبی نیز دارد. اثر سمی سرب بر بدن و و همین طور چرخه ی زیست محیطی، کارشناسان را به استفاده ی درست از آن و یا بازیافت باتری های سربی واداشته است.فروش باتری در سایت الو باتری، جهت مشاهده قیمت باتری و خرید آنلاین باتری رانا کلیک کنید.
در حال حاضر 60 درصد سرب مورد استفاده ی صنایع از معادن سرب تامین و 40 درصد باقی مانده از بازیافت وسایل سربی تامین می شود. بازیافت باتری های سربی نیازمند جمع آوری باتری های فرسوده، حمل ایمن و همین طور بازیافت آنها است که باید یک برنامه ی منظم و جامع در این باره توسط سازمان های مربوطه تدوین شود، تا آلودگی های زیست محیطی به حداقل برسد. به دلیل وجود مواد خطرناک نظیر فلزات سنگین در ساختار باتری ها باید در بازیافت آنها اصول بهداشتی را رعایت و از فناوری های جدید استفاده کرد. فروش باتری در سایت الو باتری، جهت مشاهده قیمت باتری و خرید آنلاین باتری سمند کلیک کنید.
باتری های سربی
آلیاژ های مختلف سرب با فلزاتی مثل قلع، آرسنیک و برلیم کاربرد هایی گوناگونی در صنعت نظیر باتری سازی دارد. در باتری های سربی چندین واکنش شیمیایی باعث تولید انرژی الکتریکی می شود، با ادامه ی این واکنش های شیمیایی، غلظت اسید سولفوریک دورن باتری افزایش می یابد. با شارژ باتری صفحات درون باتری که جنس آنها از اکسید سرب است، توسط سولفات سرب آلوده می شوند که باعث کاهش سرعت واکنش و کاهش تولید انرژی می شوند. یا به اصطلاح باتری کارایی خود را از دست می دهد.
باتری های سربی به مقدار زیادی فلزاتی مثل سرب، قلع، آنتیموان، آرسنیک و مواد آلی نظیر پلی پروپیلن دارند. همه این مواد در صنعت دارای کاربردهایی هستند که می توان آنها را از طریق بازیافت دوباره به چرخه ی صنعت بازگرداند.
باتری های فرسوده منبع تولید سرب
بازیافت سرب به دو روش سنتی و صنعتی انجام می شود. روش سنتی عملا بر نیروی انسانی تکیه دارد. شکستن باتری، جدا کردن اجزای آن و ذوب کردن صفحات باتری توسط نیروی انسانی صورت می گیرد، که ممکن است هیچ آموزش و تجربه ای در این زمینه نداشته باشد. میزان بازدهی روش های سنتی بازیافت باتری بسیار پایین است، همین طور میزان آلودگی محیط زیستی در این روش ها بسیار بالاست بطوریکه احتمال ابتلا کارگران مشغول به کار در کارخانجات بازیافت باتری به روش سنتی، به انواع بیماری ها بسیار بالاست. خلوص محصول حاصل از این کارخانه ها، به دلیل وجود ناخالصی پایین است و به خلوص 92 تا 95 درصد می رسد. در حالی که کارخانه های صنعتی بازیافت سرب ،سربی با خلوص بالاتر از 99 درصد تولید می کنند.
کارخانجات بازیافت سرب صنعتی، به دلیل استفاده از دستگاه آلات صنعتی در شکستن صفحات باتری و دیگر فرآیند های مربوطه، موجب ممانعت از آلودگی های محیط زیستی می شوند.
روش های بازیافت باتری
فرآیند بازیافت سرب از سه مرحله ی شکستن باتری ها، احیای سرب و تصفیه ی سرب تشکیل شده است. باتری های خراب توسط دستگاه های خودکار به سمت دستگاه خرد کننده منتقل می شوند و در آنجا تحت آسیاب چکشی به قطعات ریز تبدیل می شوند.
قطعات خرد شده به خاطر چگالی متفاوت، در سه لایه تفکیک می شوند: اولین لایه قطعات پلاستیکی است، دومین لایه اکسید سرب و سولفات ها را تشکیل می دهد و سومین لایه متشکل از صفحات سربی باتری و قطعات اتصال دهنده آنهاست.
بعد از جداسازی قطعات از همدیگر، احیای سرب صورت می گیرد و در آخرین مرحله سرب به دست آمده تصفیه می شود. هدف از تصفیه سرب جداسازی فلزاتی نظیر مس، آنتیموان، آرسنیک و قلع از سرب است.