باتری های ژله ای با باتری های سیلد متفاوت هستند، این باتری های دارای قدرت زیادی هستند و می توانند در مکان هایی که تهویه ی خوبی ندارد استفاده شوند. در باتری های ژله ای صفحات کمتری وجود دارد ولی ضخامت آنها زیاد است. در این باتری ها به دلیل قدرت استارت زنی پایین، برای استفاده در خودرو ها مناسب نیستند. این باتری ها در جایی که نیاز به انرژی زیاد و طولانی مدت است، کاربرد دارند. فروش باتری در سایت الو باتری، جهت مشاهده قیمت باتری و خرید آنلاین باطری دنا کلیک کنید.
طرز کار باتری ژله ای
در این باتری ها بر روی درپوش باتری یک شیر تنطیم وجود دارد تا فشار درون باتری را تنظیم کند. در این باتری ها، اسید سرب، با مقداری الکترولیت، اسید سولفویک و مقداری بخار سیلیکا ترکیب شده است و نوعی ژل را بوجود آورده است. واکنش هایی در این نوع باتری از تولید گاز جلوگیری می کنند، به همین دلیل باعث کاهش مصرف آب درون باتری می شود. در این باتری ها از دریچه های یک طرفه استفاده می شود که گازهای تولید شده را مجددا به آب وارد می کنند، به همین دلیل دیگر نیازی به بررسی میزان آب آنها نیست.
هنگام شارژ این باتری ها باید توجه کرد که تغییر ناگهانی ولتاژ باعث شکست و کاهش عملکرد باتری می شود. میزان دشارژ این باتری ها در حدود 03% در ماه است، به همین دلیل این باتری ها احتیاجی به نگهداری و تعمیر ندارند.
مزایای استفاده از باتری های ژله ای
1. عمر این باتری ها در حدود 500 تا 5000 چرخه است.
2. تعمیر و نگداری آنها رایگان است.
3. حداقل خورندگی را دارند.
4. مقاوم در برابر انواع لرزش ها هستند.
کاربرد باتری های ژله ای
این باتری ها در خودروهای سواری کاربردی ندارند ولی می توان از آن ها در شرایط سیکلی حاد استفاده کرد. این باتری ها را می توان در جرثقیل های بالا برنده به کار برد. از طرفی در جاهایی که دارای دینام هستند و نیازی به انرژی فعال سازی بالا نیستند، می توان از این باتری ها کمک گرفت، مثلا می توان از این باتری ها در انواع ویلچر، جاروبرقی و یخچال که دارای دینام و موتور با مصرف انرژی ثابتی هستند، استفاده کرد.