موتورهای احتراق داخلی برای داشتن بهترین عملکرد نیاز به میزان دقیقی از سوخت و هوا دارند، در موتورهای کاربراتوری این وظیفه بر عهده ی کاربراتور است. کاربراتور در سال 1885 توسط کارل بنز اختراع شده است. وظیفه ی اصلی کاربراتور تهیه ی مخلوطی از هوا و سوخت با نسبتی مشخص است. همین طور کاربراتور وظیفه مکش سوخت را نیز برعهده دارد، این کار توسط ونتوری انجام می شود که روی بدنه ی کاربراتور قرار دارد. مکش هوا نیز توسط سیلندر صورت می گیرد. محفظه ی گاز، ساسات، بدنه، قسمت راه انداز، پمپ شتاب دهنده و ونتوری از اجزا اصلی کاربراتور است. ونتوری در بدنه ی اصلی متصل است، صفحه ی گاز در محفظه ی گاز و ساسات در محفظه ی ساسات قرار دارد. فروش باتری در سایت الو باتری، جهت مشاهده قیمت باتری و خرید آنلاین باتری ام وی ام MVM کلیک کنید.
کاربرد کاربراتور
1. تهیه ی مخلوطی از سوخت و هوا برای موتور
2. مصرف کم سوخت در وضعیت یکجا کار کردن موتور
3. امکان تامین حداکثر قدرت در حالت بار کامل
4. روشن شدن موتور در هر نوع آب و هوایی
5. راحتی تعمیر و نگهداری
جهت مشاهده قیمت باطری ماشین 50 آمپر کلیک کنید.
طرز کار کاربراتور
طرز کار کاربراتور بر اساس ایجاد خلا بر روی مجرای سوخت است. این کار توسط قسمتی از کاربراتور به نام ونتوری انجام می شود. با باز شدن صفحه ی گاز، هوا توسط سیلندر مکیده می شود و به درون کاربراتور جریان می یابد. هوا هنگام عبور از ونتوری به دلیل کاهش مقطع عبور، سرعت آن افزایش می یابد و باعث ایجاد فشار منفی درون محفظه ی ونتوری می شود، اگر مجرای سوخت به محفظه ی ونتوری متصل باشد باعث مکش سوخت می شود که پس از مخلوط شدن با هوا وارد سیلندر می شود.
انواع کاربراتور
کاربراتور ها را می توان از لحاظ مختلفی تقسیم بندی کرد:
1. بر اساس جهت حرکت سوخت
2. بر اساس ونتوری
3. بر اساس تعداد دهانه
انواع کاربراتور بر اساس جهت حرکت سوخت
کاربراتور صعودی
در این گونه از کاربراتور ها هوا از پایین وارد کاربراتور می شود و در حین بالا رفتن با سوخت ترکیب می شود.
کاربراتور نزولی
در این نوع از کاربراتور ها هوا از بالای آن وارد می شود و در حین حرکت به سمت سیلندر با سوخت مخلوط می شود. راندمان حجمی این نوع کاربراتور بالا است. در این کاربراتور ها نیروی جاذبه نقش موثری در مخلوط شدن هوا و سوخت دارد و به حرکت آن ها به طرف سیلندر کمک می کند.
کاربراتور افقی
در این نوع از کاربراتور ها هوا و سوخت بصورت افقی حرکت می کند. این نوع کاربراتور، راندمان حجمی کمتری نسبت به کاربراتور های نوع نزولی دارد.
انواع کاربراتور بر اساس ونتوری
کاربراتور ونتوری ثابت
در این نوع کاربراتور جریان هوای عبوری از ونتوری، باعث ایجاد مکش یا خلا نسبی می شود.
کاربراتور ونتوری متغیر
در این نوع کاربراتور با تغییر شرایط کار موتور سطح ونتوری نیز تغییر می کند.
کاربراتور بر اساس تعداد دهانه
کاربراتور یک دهانه
این کاربراتور ها دارای یک ونتوری، یک پیاله ی بنزین و یک سوخت پاش است.
کاربراتور دو دهانه
این نوع کاربراتور دارای دو ونتوری، یک پیاله و دو سوخت پاش است. این نوع کاربراتور در حقیقت دو کاربراتور تک دهانه است که در یک مجموعه جمع شده اند.
کاربراتور چهار دهانه
این کاربراتور، دو کاربراتور دو دهانه است که در یک مجموعه جمع شده اند.