امروزه صرفه جویی در مصرف سوخت به یکی از دغدغه های مهم هر کشوری تبدیل شده است. در این بین خودرو ها بیشترین مصرف سوخت را دارند، کاهش میزان مصرف سوخت در خودروها، می تواند از هدر رفتن مقدار زیادی سوخت جلوگیری کند. مصرف سوخت در خودرو ها به عوامل زیادی بستگی دارد. یکی از مهم ترین نکات در مصرف سوخت، نسبت هوا به سوخت است. وجود اکسیژن برای احتراق و عملکرد صحیح موتور نیاز است، در صورتی که این نسبت به درستی رعایت نشود در عملکرد موتور اختلال بوجود می آید. این نسبت در خودرو ها توسط سنسور اکسیژن کنترل می شود. برای مشاهده قیمت باتری های 55 آمپر کلیک کنید
وظیفه ی سنسور اکسیژن
سنسور اکسیژن یک قطعه ی الکترونیکی است که نسبت اکسیژن موجود در مایع یا گاز را اندازه گیری می کند. وظیفه ی سنسور اکسیژن اندازه ی گیری نسبت اکسیژن در گازهای خروجی از اگزوز است. مقادیر اندازه گیری شده توسط سنسور اکسیژن، به کامپیوتر خودرو یا ECU فرستاده می شود تا این قطعه بتواند بهترین نسبت هوا به سوخت را برای عملکرد صحیح موتور تعیین کند.
خرابی سنسور اکسیژن می تواند بر روی میزان آلایندگی و مصرف سوخت تاثیر منفی داشته باشد.
طرز کار سنسور اکسیژن
سنسور اکسیژن میزان اکسیژن نسوخته در اگزوز را اندازه گیری می کند و معادل آن ولتاژی تولید می کند که کمترین مقدار آن 1. ولت و بالاترین مقدار آن 9. ولت است. کامپیوتر خودرو با تحلیل این داده ها، بهترین نسبت هوا به سوخت را برای عملکرد صحیح موتور تعین می کند.
علائم خرابی سنسور اکسیژن
خرابی سنسور اکسیژن معمولا باعث روشن شدن چراغ چک خودرو می شود، زیرا به دلیل عملکرد بد سنسور ولتاژی خارج از محدوده به کامپیوتر ارسال می شود به باعث خطا در آن می شود.
خرابی سنسور اکسیژن می تواند باعث افزایش آلایندگی خودرو، افزایش میزان مصرف سوخت و یا کاهش قدرت موتور شود.