سیستم نگهدارنده ی سرعت یا کروز کنترل، سیستمی در خودرو است که سرعت خودرو را در وضعیت ثابتی نگه می دارد. به بیان ساده تر سیستم کروز کنترل، سیستمی است که بدون دخالت راننده سرعت خودرو را کنترل می کند. امروزه خودروسازان برای جذب مشتری و افزایش کیفیت خودروها، در حال توسعه این سیستم هستند. بیشتر خودروهای جدید به این سیستم مجهز شده اند. توسعه این تکنولوژی باعث ایجاد سیستم کروز کنترل شده است که می تواند سرعت خودرو را متناسب با میزان ترافیک تنظیم کند. فروش باتری ماشین در سایت الو باتری، جهت مشاهده قیمت باتری ام جی 6 و خرید آنلاین کلیک کنید.
تاریخچه ساخت کروز کنترل
نسخه های ابتدایی کروز در حدود قرن 17 میلادی بر روی موتور های بخار قرار داشت تا سرعت آن ها را در سربالایی ها و یا سراشیبی ها حفظ کند. برخی از شرکت های خودروسازی از قرن بیستم ازاین سیستم در خودروها استفاده کردند. اولین خودرویی که به سیستم کروز کنترل مجهز شد در سال 1958 بود که در آن یک سیستم مکانیکی به میل گاردان متصل بود و یک تنظیم کننده ی سرعت در داشبورد قرار داشت که بعد از انتخاب سرعت دلخواه توسط یک موتور الکتریکی میزان گاز موتور را کنترل می کرد.
سیستم کروز کنترل دقیقا چیست؟
کروز کنترل ماشین به شما امکان می دهد بدون استفاده از پدال گاز، سرعت تنظیم شده را حفظ کنید. هنگامی که سرعت را انتخاب کردید، میتوانید پای خود را از روی پدال گاز برداشته و با همان سرعت ثابت خودرو حرکت کنید. سیستم کروز کنترل قابلیتی است که وقتی با سرعت ثابت رانندگی میکنید به کارتان میآید. این فناوری یک سیستم الکتریکی است که به شما امکان میدهد ماشین خود را روی سرعت خاصی تنظیم کرده و سپس پای خود را از روی پدال گاز بردارید. بنابراین، می تواند خستگی و استرس پا را در یک رانندگی طولانی کاهش دهد.
یکی از مزایای بزرگ استفاده از سیستم کروز کنترل، کاهش مصرف سوخت است. اگر به جای شتاب گرفتن در هر بخش از جاده، با سرعت ثابت حرکت کنید، وسیله نقلیه شما سوخت بسیار کمتری مصرف میکند. هنگامی که در جاده شتاب میگیرید، موتور شما انرژی بیشتری مصرف کرده و ممکن است 60 درصد سوخت بیشتری نسبت به کسی که از کروز کنترل استفاده میکند، استفاده کنید. پس اگر خودروی شما دارای سیستم کروز کنترل است، صرفه جویی در مصرف سوخت کار سختی نیست؛ اگر به وسیله نقلیه خود اجازه دهید به طور خودکار سرعت کروز ثابتی داشته باشد.
در حال حاضر بسیاری از سازندگان خودرو در حال جایگزین کردن سیستم کروز کنترل معمولی با نوع تطبیقی هستند. درست مانند کروز کنترل معمولی، کروز کنترل تطبیقی به شما امکان میدهد سرعت دلخواه خود را تنظیم کنید. اما تفاوت این است که کروز کنترل تطبیقی با استفاده از سنسورهای نصب شده به جلو، فاصله ایمن بین خودروی جلویی را تشخیص داده و فاصله را با سرعت ثابت حفظ میکند. به عنوان مثال، اگر اتومبیل جلوی شما، شروع به کُند کردن سرعت کند، کروز کنترل تطبیقی از ترمز موتور برای کاهش خودکار سرعت وسیله نقلیه و حفظ فاصله انتخاب شده استفاده میکند. بسیاری میگویند کروز کنترل تطبیقی گامی برای خودروهای خودران در آینده است. اما این به معنی رانندگی مستقل نیست، زیرا باید دست خود را روی فرمان نگه دارید و کاملاً از جاده آگاه باشید.
سیستم کنترل کروز چگونه کار می کند؟
امروز کروز کنترل در سیستم الکترونیک خودرو به همراه سیستم های دیگری مثل تشخیص خط کشی های جاده و یا تشخیص نقاط کور قرار دارد. در سیستم های کروز استاندارد ابتدا باید سیستم کروز را فعال کرد و بعد از رسیدن به سرعت مورد نیاز، توسط دکمه ی دیگری که روی فرمان قرار گرفته است سرعت دلخواه را تنظیم نمایید.
در سیستم های کروز تطبیق پذیر، می توان پس از فعال سازی بصورت دلخواه سرعت خودرو را کاهش و یا افزایش داد، سیستم بصورت خودکار، سرعت خودرو را با سرعت انتخابی تنظیم می کند. سیستم های جدید از رادار و یا لیزر برای تعیین فاصله ی مناسب با خودروهای دیگر بهره می برند. برای غیر فعال کردن این سیستم می تواند با فشار دادن دکمه ای این سیستم را غیر فعال کرد. با غیر فعال شدن این سیستم باید خودتان پدال گاز را کنترل کنید.
معایب سیستم کروز
این سیستم در سرعت های پایین از 40 تا 50 کیلومتر بر ساعت غیر فعال است، یعنی نمی توان از این سیستم در خیابان های شهری استفاده کرد و فقط می توان در جاده ها از آن استفاده کرد. یکی دیگر از معایب این سیستم این است که در جاده هایی با تردد زیاد این سیستم بطور مداوم از مدار خارج خواهد شد.
آیا نصب کروز کنترل به صورت آپشنال و یا فابریک کارخانه تفاوت دارد؟
اگر سیستم کروز توسط نصاب مجرب و فردی حرفهای و متخصص روی خوردو نصب شود، میتواند مانند فابریک کارخانه برای شما کار کند. در برخی خودروها سیستم کروز فاقد سخت افزار است و تنها با نصب یک نرم افزار و دسته کروز میتوانید آن را روی خودروی خود راه اندازی کنید. اما در برخی خودروها نیز لازم است سیستم کروز به طور کامل خریداری شده و توسط متخصصین این زمینه نصب شود.
آیا امکان نصب کروز کنترل روی ماشین های ایرانی وجود دارد؟
کروز کنترل تنها روی خودروهایی استفاده میشود که دارای سیستم برقی مولتی پلکس است و در خودروهایی که دارای دریچه گاز سیمی هستند، قابل استفاده نیست. نصب نمونههای خارجی سیستم کروز کنترل روی خودروهای ایرانی امکان پذیر نیست و نیاز به دستکاری و تغییر سیستم برق خودرو دارد. به همین دلیل نمونههای مشابه ایرانی که در داخل تولید و عرضه میشوند، قابلیت نصب آسان روی تمامی خودروهای ایرانی را دارد. در حال حاضر امکان نصب کروز روی برخی خودروهای شرکت ایران خودرو مانند پژو 206، پژو 405، تندر 90، کراس اچ 30، رانا، پژو پارس، سورن، سمند و... وجود دارد. البته شرکتهای سازنده داخلی با یک ترفتند موفق شدند تا استفاده روی خودروها با دریچه سیمی را نیز امکانپذیر کنند.
قیمت کروز کنترل برای ماشین های ایرانی
کروز کنترل برای خودروهای ایرانی دارای قیمت مناسب و نصب آسانی است و در حال حاضر روی بیشتر خودروها مانند پژو 206 کروز کنترل به صورت فابریک وجود دارد. برای اطلاع از قیمت سیستم کروز کنترل میتوانید با نمایندگیهای معتبر این سیستم تماس بگیرید.
فروش باتری ماشین در سایت الو باتری، جهت مشاهده قیمت باتری و خرید آنلاین باطری ام جی 550 و باتری لیفان 620 کلیک کنید.
جمع بندی
حال میدانید که سیستم کروز کنترل ماشین چیست و چگونه به شما کمک میکند. برخی از خودروها دارای قابلیت نصب سیستم کروز کنترل هستند که میتوانید جهت نصب با نمایندگیهای مجاز مشورت کنید. در برخی خودروها نیز این سیستم به صورت فابریک توسط کارخانه سازنده روی خودرو نصب شده است. در حال حاضر دنیای خودرو در حال پیشرفت به سوی دنیای تازه و جدیدی است که استفاده از خودروهای خودران و کنترل تمامی فعالیتها به صورت اتوماتیک را امکان پذیر میکند. شما با چه ویژگی جدید از خودروها آشنایی دارید؟ برای ما بنویسید!