کلاچ وظیفه ی انتقال نیرو بین موتور و گیربکس و قطع آن را برعهده دارد. اکثر رانندگان بر این باورند که هنگام خلاص بودن دنده، نیروی بر موتور وارد نمی شود، ولی این یک اشتباه است زیرا خود کلاچ مقداری نیرو بر موتور وارد می کند. کلاچ نیروی خود را از موتور دریافت می کند، ولی نیرویی از موتور در هنگام خلاص بودن منتقل نمی شود.فروش تمامی باتری ها در سایت الو باتری، جهت مشاهده لیست قیمت باتری و خرید آنلاین ام جی 3 کلیک کنید.
خودرو های مختلف استارت متفاوتی دارند ولی این تفاوت جزئی است زیرا عملکرد کلی آنها یکسان است. استارتر خودرو، یک موتور الکتریکی با گشتاور راه اندازی بالا است که انرژی الکتریکی خود را از باتری دریافت می کند. استارتر به وسیله ی چرخ دنده های زیاد، موتور را می چرخاند تا موتور به راه بیفتد.
مراحل قبل از استارت زدن خودرو
هنگامی که خودرو در وضعیت دنده قرار دارد، همه ی وزن خودرو بر روی موتور قرار دارد. در این هنگام روشن شدن موتور با مشکل روبه رو می شود. در حالت خلاص چرخ دنده های هرزگرد گیربکس، درون روغن غلیط در حال گردش هستند که فشاری را بر روی موتور وارد می کنند که باعث تلف شدن مقداری از انرژی موتور می شود، مخصوصا زمانی که هوا سرد باشد و روغن غلیظ تر شود. در این حالت در زمان استارت زدن انرژی زیادی بر موتور استارتر وارد می شود که به مرور زمان باعث ضعیف تر شدن آن و استارت زدن بد خودرو می شود.
مزایای فشار دادن کلاچ قبل از استارت زدن
با فشار دادن کلاچ پمپ های هیدرولیک به کار می افتند و فشار روغن، دیسک و صفحه ی کلاچ را از هم جدا می کند و دیگر فشاری بر موتور وارد نمی شود زیرا چرخش موتور دیگر در گیربکس اثری نخواهد داشت.
جهت خرید اینترنتی باتری ام جی 350 کلیک کنید.
آیا گرفتن کلاچ در زمان استارت زدن لازم است؟
میزان نیروی که در هنگام خلاص بودن به موتور وارد می شود به میزانی نیست که جلوی استارت زنی موتور را بگیرد، خودرهایی که دارای باتری ضعیفی هستند و یا استارتر آن ها مشکل دارد برای استارت زدن خودرو بهتر است قبل از استارت زدن کلاچ را فشار دهند. خودرو هایی که دارای باتری قوی و استارتر مناسبی هستند نیازی به گرفتن کلاچ قبل از استارت زدن ندارند.