باتری های مورد استفاده در خودرو به طور معمول دارای عمر مفید 2 سال هستند. اگر نگهداری از باطری در این مدت خوب نباشد، عمر باتری به میزان زیادی کاهش می یابد. برای تشخیص سالم بودن باتری و همین طور قرار داشتن باتری در بالاترین سطح کارایی خود، باید در بازه های زمانی منظم مورد تست و آزمایش قرار گیرد. در این مقاله قصد داریم شما را با چند مورد از این تست ها آشنا کنیم.صفر تا صد باتری اف جی کروز FJ Cruiser را از الو باتری بخواهید.
نگه داری درست از باتری خودرو
1. سعی کنید باطری را در دوره های منظم چک کنید تا مطمئن شوید که ترمینال های باتری تمیز، بدون خوردگی و جسم اضافی بر روی آن ها باشد.
شل بودن ترمینال ها باعث می شود که جریان به راحتی بین باتری و سیستم خودرو انتقال نیابد، این اتفاق باعث ایجاد فشار زیادی روی باتری می شود که در بلند مدت می تواند کارایی آن را کاهش دهد.
2. وقتی خودرو را خاموش می کنید بهتر است تمام لوازم الکتریکی را از باتری جدا کنید، زیرا این لوازم الکتریکی در صورت متصل بودن به باتری، انرژی خود را به جای دینام از باتری دریافت می کنند که باعث خالی شدن شارژ باتری و خرابی آن می شوند.
3. باتری را در مکان خنکی نگه دارید، در زمان هایی که با خودرو کاری ندارید سعی کنید خودرو را در مکان هایی به دور از نور خورشید نگه دارید تا دمای باتری از حد استاندارد بالاتر نرود. حرارت، بیشترین آسیب را به باتری وارد می کند.
4. در صورت مشاهده کردن هرگونه زنگ زدگی روی ترمینال های باتری، آن ها را تمیز کنید. می توانید با محلول آب و نوشابه گازدار به راحتی این کار را انجام دهید.
جهت مشاهده قیمت باتری تویوتا C-HR کلیک کنید.
پیشگیری از خراب شدن باتری
1. هنگام قرار دادن باطری در جای خود، آن را محکم ببندید تا در هنگام حرکت کردن خودرو، لرزش هایی که می تواند به باتری آسیب برساند، خنثی شود.
2. بطور مرتب، باتری را آزمایش کنید تا مطمئن شوید که شارژ آن درست است و می تواند شارژ را در خود نگه دارد. سعی کنید باطری را دو بار در سال آزمایش کنید، این کار برای سلامت باتری خودرو مهم است تا بتواند حداکثر عملکرد خود را حفظ کند.
سولفاته شدن و روش های جلوگیری از آن
واژه ی سولفاته شدن یعنی انباشت و رشد بلورهای سولفات سرب در داخل صفحات باتری، زمانی که باتری به مدت زیادی در حالت تخلیه شارژ، قرار گیرد، به محض اینکه سطح ولتاژ باطری پایین می رود، سولفاته شدن شروع می شود. در یک باتری 12 ولتی، ولتاژ کمتر از 12.6 ولت باعث شروع فرآیند سولفاته شدن می شود.
اگر باتری شارژ نشود، کریستال های ایجاد شده در آن به مروز زمان با هم واکنش می دهند و اندازه ی آنها افزایش پیدا می کند، این بلورهای بزرگ، شارژ شدن دوباره ی باطری را مشکل می کنند که باعث خرابی صفحات باتری و در نهایت باتری می شوند.
سولفاته شدن عملکرد باتری را با مسدود کردن واکنش های شیمیایی، کاهش می دهد و باعث می شود باتری شارژ نشود.
سولفاته شدن را می توان به وسیله ی یک شارژر که دارای حالت سولفاتیک است برطرف کرد، این شارژر به آرامی کریستال های سولفات سرب را حل می کند و دوباره به به مواد فعال درون باتری تبدیل می کند.