یکی از مهم ترین قطعات جلوبندی خودرو پلوس نام دارد که وظیفه ی آن، انتقال نیروی تولید شده در موتور به گیربکس است. سپس این نیرو به وسیله ی میل گاردان به دیفرانسیل انتقال می یابد. نوع دیگری از پلوس در خودروها وجود دارد که نیرو را از دیفرانسیل به چرخ ها منتقل می کند.فروش باتری چانگان CS35 در سایت الو باتری، کلیک کنید و با متخصصان ما در ارتباط باشید.
پلوس در شکل های متفاوتی وجود دارد. در گذشته عملکرد پلوس توسط تعدادی ساچمه صورت می گرفت ولی امروزه این کار توسط یک سه شاخه انجام می شود. این تغییر در طراحی پلوس باعث افزایش ضریب انتقال نیرو در پلوس های جدید شده است.
قسمت های تشکیل دهنده ی پلوس
قسمت ابتدایی پلوس به جعبه دنده یا دیفرانسیل متصل است، وظیفه ی این قسمت، دریافت نیرو از جعبه دنده یا دیفرانسیل و سپس انتقال آن به وسیله ی میله ی پلوس به قسمت انتهایی آن است. قسمت انتهایی به چرخ ها متصل است. محل اتصال پلوس ها از مفاصلی تشکیل شده است که روی این مفاصل قطعه ای منعطف و نرم به نام گردگیر قرار دارد، گردگیر قطعه ای قیف مانند است که در انتهای پلوس قرار دارد، وظیفه ی گردگیر محافظت از پلوس در برابر شن و ماسه و دیگر موادی است که ممکن است به پلوس آسیب برساند.
دلایل خرابی پلوس
یکی از مهم ترین دلایل خرابی پلوس، پاره شدن گردگیرها است. اگر گردگیر دچار پارگی شود، گردوخاک درون پلوس رسوب می کند که می تواند باعث خرابی آن شود. دلایل دیگر خرابی پلوس در ادامه ذکر شده است.
1. استفاده ی ناصحیح از دنده
2. شل بودن پیچ های سرپلوس
3. استفاده ی نابجا و غلط از ترمز یا ترمز دستی
4. ضربه زدن شدید به خودرو به دلیل رها کردن زود کلاج
علائم خرابی پلوس
لرزش های شدید خودرو می تواند یکی از علایم خرابی پلوس باشد. بارزترین نشانه ی آن، تکان خوردن دسته دنده به سمت جلو و عقب است.
خرابی پلوس را می توانید با چرخاندن کامل چرخ ها به یک سمت و شنیدن صداهای اضافی بررسی کنید. اگر در صورت چرخاندن فرمان به سمتی صدایی شبیه تق تق شنیده شود می تواند نشانه ی خرابی پلوس باشد. در این صورت باید پلوس را مورد بررسی قرار دهید.