باتری ها علاوه بر مزایا و کاربردهایی که در زندگی روزمره ی ما دارند دارای خطراتی نیز می باشند، با رعایت نکات ایمنی می توان از بروز حوادث غیر قابل جبران جلوگیری کرد. هنگام نصب باتری از تمام توصیه های ایمنی مطلع باشید. جهت مشاهده قیمت باتری محصولات چانگان و خرید آنلاین باتری کلیک کنید.
خطر انفجار باتری
1. باتری ها دارای اسید سولفوریک هستند که مخلوط انفجاری هیدروژن و اکسیژن تولید می کنند، از آنجاییکه دشارژ شدن باتری باعث تولید گاز هیدروژن حتی در زمان هایی که باتری در حال کار نیست می شود، باید اطمینان حاصل کنید که باتری در یک محیط داری تهویه ی خوب کار می کند.
2. هنگام کار بر روی باتری ها و یا نزدیک آن ها، همیشه از عینک ایمنی و محافظ صورت استفاده کنید.
3. همیشه مراقب چشم و چهره ی خود باشید تا از صدمه دیدن در امان بمانید.
4. در کنار باتری از ایجاد جرقه، آتش و سیگار کشیدن جلوگیری کنید.
5. هرگز سعی نکنید باتری هایی که دارای دریچه های مهرو موم شده هستند را باز کنید.
6. مطمئن شوید که منطقه ی کاریتان دارای تهویه ی مناسب باشد.
7. در هنگام کار با ابزارهای فلزی و یا هادی، احتیاط کنید تا از اتصال کوتاه و جرقه بین قطب های باتری جلوگیری شود.
نحوه ی شارژ ایمن باتری
شارژر را به باتری متصل کنید،کابل قرمز مثبت (+) را به قطب مثبت باتری و کابل سیاه منفی (-) را به قطب منفی وصل کنید. اگر باتری هنوز روی خودرو باشد، کابل منفی را به بلوک موتور وصل کنید تا به عنوان کابل ارت عمل کند. باید اطمینان حاصل کنید که موتور و تمام وسایل جانبی الکترونیکی خاموش باشند. ( اگر خودرو دارای اتصال به زمین مثبت باشد، کابل مثبت را به بلوک موتور وصل کنید.)
تایمر را تنظیم کنید. بعد از روشن کردن شارژر، سرعت شارژ را به آرامی افزایش دهید تا درجه ی آمپر به مقدار مورد نظر برسد.
نکاتی درباره ی شارژ ایمن باتری
1. همیشه باتری ها را در مکان هایی با تهویه ی مناسب شارژ کنید.
2. برای جلوگیری از جرقه های خطرناک، شارژر و تایمر را قبل از وصل کردن به باتری خاموش کنید.
3. اگر باتری در هنگام شارژ کردن داغ می شود وجرقه ایجاد می کند و یا گاز های خفیفی از آن خارج می شود، میزان شارژ را کاهش دهید و یا اینکه شارژر را به طور موقت خاموش کنید.
قبل از جدا کردن شارژر از باتری، آن را خاموش کنید تا از ایجاد جرقه های خطرناک جلوگیری شود4. .
نحوه ی کار با باتری های اسیدی
اسید باتری یا الکترولیت، محلول اسید سولفوریک و آب است که می تواند لباس و پوست را بسوزاند و از بین ببرد. هنگام استفاده از اسید باتری، مخلوط جوش شیرین یا آمونیاک با آب، همیشه در دسترس باشد.
هنگام کار با باتری به موارد زیر دقت کنید:
1. همیشه مراقب چشم، صورت و دستان خود باشید.
2. اگر الکترولیت باتری روی چشم بریزد، بلافاصله چشم را باز کنید و آن را با آب تمیز و خنک حداقل برای 15 دقیقه بشویید و بلافاصله به یک مرکز درمانی مراجعه کنید.
3. اگر باتری وارد دهانتان شود، مقادیر زیاد آب و شیر بنوشید. از استفراغ کردن بپرهیزید و سریعا به بیمارستان مراجعه کنید.
4. به وسیله ی جوش شیرین، هر الکترولیتی که بر روی وسیله ی نقلیه و یا محل کار ریخته شده باشد، خنثی می شود. پس از خنثی شدن، منطقه ی آلوده شده را با آب تمیز کنید.
5. برای تولید الکترولیت با غلظت خاص، اسید غلیظ را به آرامی به آب اضافه کنید. توجه کنید که نباید آب را به اسید اضافه بکنید. هنگام اضافه کردن اسید، آب را به هم بزنید تا دمای آن خنک شود. اگر در هنگام اضافه کردن اسید به آب حرارت قابل توجهی ایجاد شود، قبل از ادامه دادن افزودن اسید، محلول را خنک کنید.