یکی از اجزای مهم دستگاه های یو پی اس و یا برق اضطراری، باتری یو پی اس است که جریان برق لازم را برای تجهیزات تامین می کند. اندازه ی باتری یو پی اس بر اساس سایز دستگاه های یو پی اس تعیین می شود. بیشتر باتری هایی که در سیستم یو پی اس استفاده می شوند از نوع باتری های اسید سربی هستند. باتری های مورد استفاده در اتومبیل ها از نوع اسید سربی است. این باتری ها نیروی الکتریکی را با استفاده از واکنش اسید سولفوریک و صفحات سربی، تولید می کنند.
جهت مشاهده لیست قیمت باتری ups ایرانی یوفو کلیک کنید.
تفاوت باتری های استارتر و یو پی اس
باتری های یو پی اس از نوع باتری های ساکن محسوب می شوند که به لحاظ ساختار و تولید از باتری های خودرویی متفاوت هستند. همانطور که میدانید باتری های یو پی اس از نوع سیلد لید اسید تولید می شوند؛ یعنی تکنولوژی تولید این باطری های به گونه ای طراحی شده است که باید در جای ثابت نصب و استفاده شوند. عدم حرکت این باتری های در میزان طول عمر آنها تاثیر مستقیم دارد. در مقابل باتری های استارتر خودرویی و ماشین باید دائما در حال حرکت باشند؛ به همین دلیل باطری های ups برای ماشین قابل استفاده نمی باشند.
باتری های استارتر توانایی تولید انرژی برای مدت زمان زیادی را ندارند و برای تولید انرژی در زمان های کوتاه مناسب هستند ولی باتری های یو پی اس می توانند برای زمان زیادی بدون افت ولتاژ انرژی ثابتی را تولید کنند. تنها نقطه منفی باتری های یو پی اس این است که قیمت آنها در ظرفیت های یکسان دو یا سه برابر باتری های معمولی است.
تفاوت ولتاژ و آمپراژ باطری های ups و باتری های خودرویی
باتری های ups به لحاظ ولتاژ در سه دسته 12 ولت، 2ولت و 6ولت تولید می شوند. همچنین به لحاظ میزان آمپر خروجی هم باطری های ساکن با باطری های خودرویی متفاوت هستند. انواع باتری های ساکن در دسته 12 ولتی شامل 4.5 آمپر ساعت، 7.2 (یا همان 7.5) آمپر، 9آمپر، 18 آمپر، 28 آمپر، 42 آمپر، 65 آمپر، 100 آمپر و 200آمپر می باشند. باتری های دسته 2 ولتی و 6 ولتی نیز شامل تقسیم بندی هایی هستند که در مقالات بعدی به آنها اشاره می کنیم.
موارد استفاده باتری یو پی اس و باتری استارتر
باتری های استارتر به دلیل اینکه امکان دارد اسید از داخل باطری به بیرون نشت کند برای استفاده در دستگاه های یو پی اس مناسب نیستند. همچنین در باتری های استارتر ممکن است در زمان شارژ، نشت گاز هیدروژن در محیط سر بسته ایجاد خطر کند، ولی ساختار باتری های یو پی اس به گونه ای است که برای جلوگیری از هرگونه احتمال نشتی کاملا بسته شده اند. زیرا در ساختار این باتری ها از دریچه های تنظیم شده استفاده می کنند. برای کاهش احتمال نشتی اسید از آنها، اسید با لایه هایی از نمد و یا فیبر پوشیده می شود، به همین دیلی می توان آنها را درمسافتهای طولانی حمل کرد، درحالیکه باتری های معمولی که در مایع معلق هستند، ریسک پذیر در نظر گرفته می شوند.