افزایش تقاضای جهانی برای باتری، تا حد زیادی به دلیل افزایش سریع تولید محصولات پرمصرف قابل حمل مانند تلفن های همراه، دوربین های فیلم برداری، اسباب بازی ها و رایانه ها است. هر ساله مصرف کنندگان، میلیاردها باطری را که حاوی مواد سمی و خورنده مانند کادمیوم و جیوه، سرب و لیتیوم هستند را دفع می کنند که در صورت دفع نادرست، تهدیدی برای سلامتی و محیط زیست می شوند. تولید کنندگان بطور مداوم در تلاش اند با تولید باطری هایی که مواد بازیافتی بیشتری داشته باشند، مواد سمی و اثرات زیست محیطی آنها را کاهش دهند.
جهت خرید آنلاین باتری پژو 207 و باتری پژو 206 کلیک کنید.
شاخص های ارزیابی تاثیرات زیست محیطی باتری ها
این شاخص ها، بیشتر تاثیر باتری های یکبار مصرف را نشان می دهند.
مصرف منابع طبیعی
تولید، حمل و نقل و توزیع باطری ها باعث مصرف منابع طبیعی می شود که در نتیجه باعث تسریع در کاهش منابع طبیعی می گردد. باتری های قابل شارژ منابع غیر قابل تجدیدپذیر کمتری نسبت به باتری های یکبار مصرف، استفاده می کنند.
تغییرات آب و هوایی و گرم شدن زمین
افزایش میانگین دمای سطح زمین به دلیل افزایش اثر گازهای گلخانه ای است. آلاینده هایی که هنگام تولید و حمل باتری ها تولید می شود، از این طریق به اثر گلخانه ای کمک می کند. باطری های قابل شارژ به ازای هر واحد انرژی آزاد شده، کمتر از باتری های یکبار مصرف در گرمایش زمین نقش دارند. این امر به این دلیل است که گازهای گلخانه ای کمتری با تولید و حمل باتری های قابل شارژ، آزاد می شود.
آلودگی های فتو شیمیایی و اسیدی شدن هوا
آلاینده هایی که از اگزوز های خودروها خارج می شوند، تحت واکنش های فتوشیمیایی قرار می گیرند و مواد شیمیایی سمی از جمله، ازن، گازهای مضر و ذرات آلوده را تولید می کنند. وارونگی های دما، مرتبط با شهر های بزرگ می تواند منجر به تولید دودهای فتوشیمیایی شود که عامل مرگ انسان شناخته می شود. اسیدی شدن هوا در نتیجه ی تجمع مواد اسیدی در جو است که در زمان بارندگی با باران مخلوط شده و تاثیر خود را بر خاک و اکوسیستم ها می گذارد. باتری های قابل شارژ، کم تر از باتری های یک بار مصرف در این اثرات جوی نقش دارند زیرا نقش کمتری در آلودگی هوا دارند.
آلودگی آب
خطرات سمی بالقوه ای با انتشار مواد شیمیایی باطری به اکوسیستم های آبی همراه است. رسیدگی نادرست یا بی احتیاطی در دفع زباله های باتری می تواند منجر به آزاد شدن مایعات خورنده و فلزات محلول در آب شود که برای گیاهان و حیوانات سمی هستند. دفع نامناسب باتری در محل دفن زباله ها می تواند منجر به آلوده شدن منابع آبی زیرزمینی شود.
بازیافت باتری ها
در حال حاضر حدود 90 درصد باتری های سرب اسیدی بازیافت می شوند. شرکت های بازیافت کننده ی باطری، باتری های آسیب دیده را به مکان هایی برای پردازش مجدد و تولید محصولات جدید ارسال می کنند. باتری های سربی در بسیاری از شرکت های خودروسازی، برای بازیافت و استفاده از سرب مورد استفاده قرار می گیرند. در حال حاضر چندین شرکت بازیافت، انواع باتری های سلولی خشک، یکبار مصرف و قابل شارژ را بازیافت می کنند.