باتری های موجود درموبایل شما معجزات مهندسی شیمی هستند که می توانند مقادیر زیادی انرژی آزاد کنند و دستگاه شما را ساعت ها آماده ی کار نگه دارند. اکثر دستگاه های مدرن از باتری های لیتیوم یونی استفاده می کنند که از دو بخش اصلی تشکیل شده اند: یک جفت الکترود و الکترولیت بین آنها. الکترودها از مواد مختلفی مانند لیتیوم، گرافیت و یا سیم های نانو ساخته شده اند.
به دلیل این که لیتیوم خالص می تواند در حضور اکسیژن بسوزد، در ساخت باتری از اکسید کبالت لیتیوم استفاده می کنند. بین دو الکترود الکترولیت وجود دارد که اجازه می دهد تا الکترون ها بین آنها جریان پیدا کنند. هنگامی که یک باتری لیتیوم یون شارژ می شود، مولکول های اکسید کبالت لیتیوم، الکترون را نگه می دارند که در هنگام استفاده از باتری، مانند زمان استفاده از تلفن همراه، آنها را آزاد می کنند. لیست قیمت انواع باتری ماشین در سایت الو باتری، جهت خرید آنلاین باتری رانا کلیک کنید.
مزیت باتری های لیتیوم یونی نسبت به دیگر باتری های مشابه
باتری های لیتیوم یونی رایج ترین شکل باتری است زیرا می تواند بیشترین انرژی را در کمترین فضا ذخیره کند. این مقدار از نظر چگالی انرژی اندازه گیری می شود که به صورت مقدار انرژی بر حسب وات ساعت است که یک کیلوگرم از باتری می تواند نگه دارد. باتری های لیتیوم یونی نسبت به انواع دیگر باتری ها کوچک تر و سبک تر هستند و دارای طول عمر زیادی هستند. برای مشاهده لیست قیمت باتری های 50 آمپر کلیک کنید.
تاثیرات منفی باتری های لیتیوم یونی بر محیط
باتری هایی که از کاتدهای دارای نیکل و کبالت و همچنین الکترولیت مبتنی بر حلال استفاده می کنند، بیشترین تاثیرات زیست محیطی را دارند که شامل کاهش منابع طبیعی، گرم شدن کره ی زمین، سمی شدن محیط زیست و تاثیر بر سلامتی انسان است.
بیشترین تاثیراتی که باتری های یون لیتیوم می توانند داشته باشند در هنگام تولید، پردازش و استفاده از ترکیبات فلز کبالت و نیکل است که ممکن است باعث آزاد شدن مواد سمی و خطرناک در محل تولید باتری و آلودگی محیط زیست اطراف کارخانجات تولید باتری شود.
مشکلات زباله های باتری های کامپیوتر و موبایل
با افزایش تقاضا برای تولید باتری های بیشتر، میزان ضایعات باتری لیتیوم یونی نیز افزایش می یابد. بر اساس بررسی های صورت گرفته در استرالیا، آمار زیر بدست آمده است:
1. تنها 2 درصد از 3300 تن زباله باتری لیتیوم یونی بازیافت می شود.
2. این مقدار از ضایعات هر سال 20 درصد در حال رشد است و تا سال 2036 می تواند از 100000 تن فراتر رود.
3. از 150000 تن از باتری های اسید سربی که در سال 2010 فروخته شده، 98 درصد بازیافت شده اند و بیشتر زباله های آنها از کشور خارج شده اند.
تاثیرات بازیافت باتری های لیتیوم یونی مورد استفاده در کامپیوتر و موبایل
- بازیافت فلزات موجود در باتری های فرسوده می تواند به طور قابل توجهی تاثیرات زیان بار مواد سمی را بر محیط اطراف کاهش دهد.
- نوسازی باتری ها در پایان عمر با الکترولیت جدید می تواند جلوی تولید باتری های جدید را بگیرد و اثرات تولید مواد سمی را بر محیط زیست کاهش دهد.
- بازیافت باتری های لیتیوم یونی می تواند جلوی تخریب محیط زیست هنگام استخراج مواد معدنی را بگیرد و جلوی آلودگی آب های زیر زمینی بوسیله ی ضایعات باتری را بگیرد.
- در صورت بازیافت باتری های فرسوده، 95 درصد قطعات باتری های کهنه می تواند به باتری های جدید تبدیل شده یا در صنایع دیگر مورد استفاده قرار گیرد.