در محیط های سربسته و جاهایی که تهویه ی مناسبی ندارند و نباید آلودگی و احتراق باشد، به جای استفاده از لیفتراک های دیزلی یا گازی که دودزا و پرسروصدا هستند، از لیفتراک های برقی به خاطر عدم تولید دود و داشتن صدای کم، استفاده می شود. همین طور در فضاهای باز که باید هیچ گونه آلودگی و احتراقی صورت گیرد. مناسب می باشند.فروش آنلاین باتری نیسان در سایت الو باتری.
این نوع از لیفتراک ها دارای موتوری از نوع AC با ضریب ایمنی بالایی می باشند که همه ی این تجهیزات از طریق یک باطری از نوع سرب اسیدی با ولتاژ و آمپراژ مناسب تغذیه می شود.
معرفی انواع باتری لیفتراک
باتری لیفتراک سرب اسیدی
باتری های سرب اسیدی بیشترین سهم را در تامین انرژی برای سیستم های یو پی اس و لیفتراک های برقی بر عهده دارند. باتری های سرب اسیدی اولین بار در سال 1859 توسط دانشمندی فرانسوی به عنوان اولین باتری های قابل شارژ مجدد بصورت تجاری وارد بازار شد. قیمت پایین این باتری ها نسبت به انواع دیگر باتری های موجود در بازار و همین طور توانایی جریان دهی لحظه ای بالای آنها، باتری های سرب اسیدی را به بهترین انتخاب برای مصارف گوناگون کرده است.
اختلاف ولتاژی که باتری های سرب اسیدی می توانند تولید کنند در حدود 2 تا 2.1 ولت است، پس بنابراین باتری های دارای اختلاف ولتاژ 12 ولت، از اتصال سری چندین الکترود مثبت و منفی تشکیل شده است. ظرفیت باطری را اساساَ قطر صفحات مثبت و منفی تعیین می کند. برای کاربردهای معمول با مصرف پایین قطر این صفحات کم ولی برای دستگاه هایی با مصارف بالا، قطر این صفحات نیز زیادتر است.
باتری لیفتراک برقی
باتری های سرب اسیدی مورد استفاده در لیفتراک ها از نوع باتری های صنعتی مخصوص کارهای سنگین هستند. به این باتری ها، باتری های کششی نیز گفته می شود. که معمولا دارای ولتاژهای 24، 36، 48، 72 و 80 ولت و در آمپرساعت های مختلفی نظیر 300 آمپر تا 1000 آمپر است. ویژگی اساسی این باتری ها این است که همگی مضربی از 2 ولت می باشند. باتری های لیفتراک اکثرا برای مصرف در لیفت تراک، پالت تراک، استکر، ریچ تراک و بالابرهای برقی استفاده می شوند.
تعویض باتری لیفتراک
باتری های لیفتراک نیز مانند بقیه ی باتری های قابل شارژ، دارای طول عمر مشخصی هستند و بعد از آن کارایی آنها کاهش می یابد. عمر باتری های لیفتراک به شرایط استفاده و نگهداری آن و همچنین نحوه ی شارژ باتری بستگی دارد.
اگر باتری لیفتراک شارژ محدودی را بتواند در خود نگه دارد می توان کارهای زیر را برای رفع ایراد آن انجام داد:
1. سلول های معیوب باتری را تعویض کرد.
2. قطع شدگی اتصالات باتری را برطرف کرد.
3. باتری جدید تهیه کرد.
4. سلامت شارژر را بررسی کرد.
5. باطری لیفتراک را بازسازی کرد.
بازسازی و احیاء باتری های لیفتراک توسط تجهیزات پیشرفته و تکنسین های حرفه ای صورت می گیرد که می تواند عمر باتری لیفتراک را تا حدی افزایش دهد. با افزایش تعداد دفعات شارژ باتری، لجن ناشی از شارژ باتری سطوح الکترودها را احاطه می کند. می توان با استفاده از عملیات شکافتن سلول ها و اسید شویی و تزریق مواد شیمیایی مخصوص، حجم لجن ها را تا حدی کاهش و عمر باتری را تا حد قابل توجهی افزایش داد.
نگهداری از باطری لیفتراک
نگهداری از باطری لیفتراک را می توان یکی از مهم ترین عوامل افزایش عمر باتری دانست. با داشتن کمی دانش از نحوه ی سرویس و نگهداری باتری لیفتراک های برقی، می توان عمر آنها را تا حد زیادی افزایش داد. عمر مفیدی که برای باتری های جدید لیفتراک برقی، در نظر گرفته می شود در حدود 1500 سیکل کاری می باشد که می توان با نگهداری مناسب و انجام سرویس های دوره ای عمر آنها را افزایش داد و جلوی هزینه های تعمیر و تعویض باتری را گرفت.