سیستم های ترمز پنتوماتیکی به جای روغن از هوا برای توقف خودرو استفاده می کنند. در این نوع از ترمزها، هوا توسط کمپرسور فشرده می شود و درون مخزن ذخیره می گردد. کمپرسور این سیستم ها، نیروی خود را از طریق تسمه، زنجیر و یا چرخ دنده از موتور می گیرد. کمپرسور بصورت مستقیم به موتور وصل شده است و با روشن شدن آن، کمپرسور نیز شروع به کار می کند. به دلیل اینکه مخزن می تواند حجم مشخصی از هوا را در خود جای دهد، از یک کنترل کننده فشار هوا در آن استفاده می کنند تا فشار درون مخزن در حد توازن قرار داشته باشد. الو باتری همیشه همراه شماست برای خرید اینترنتی باتری برلیانس کلیک کنید .
نحوه عملکرد ترمزهای پنتوماتیکی
وقتی راننده پدال ترمز را فشار می دهد. با باز شدن دریچه، هوا با فشار به سمت ترمز ها حرکت می کند و روی چرخ ها عمل کرده و باعث توقف خودرو می شود. با رها کردن پدال ترمز، هوای فشرده درون ترمزها، از دریچه ی دیگری خارج می شود و ترمز ها آزاد می گردند.
وقتی که پدال ترمز فشرده می شود، هوا از مخزن ها وارد اتاقک ترمز می شود. اتاقک هوا بوسیله ی یک دیافراگم به دو قسمت تقسیم شده است. فشار هوایی که از مخزن وارد اتاقک می شود باعث حرکت روبه جلوی دیافراگم شده و بعد از قطع شدن ورود هوا از مخزن به اتاقک و کاهش فشار آن، دیافراگم توسط یک فنر به جای اول خود بازمی گردد. جلو رفتن دیافراگم باعث حرکت رو به جلوی یک شفت می شود. با حرکت شفت درون اتاقک ترمز، قطعه ای به نام S با چرخیدن خود، به لنت های ترمز فشار وارد می کند و ترمزها عمل می کنند. با این اعمال خودرو متوقف یا سرعت آن کم می شود. فروش آنلاین باتری برلیانس H220 در صفحه محصولات الوباتری.
جمع شدن آب درون مخزن هوای ترمزها
در کمپرسور هوا، از فیلتر برای تصفیه ی هوا استفاده می کنند تا هوای تصفیه شده وارد کمپرسور شود. رطوبت هوا را نمی توان بوسیله ی فیلتر جدا کرد، به همین دلیل رطوبت وارد کمپرسور شده و همراه با هوا فشرده می شود. با فشرده شدن هوا، بخار به آب تبدیل می شود و زیر مخزن هوا قرار می گیرد. وجود آب در سیستم ترمزهای پنتوماتیکی به ساختار آن آسیب می زند و باعث می شود که ترمز به درستی عمل نکند. بخصوص در فصل های سرد سال که دمای هوا نیز پایین باشد و آب یخ بزند، این اتفاق بیشتر رخ می دهد.
برای رفع این مشکل می توان دریچه ای را که زیر مخزن تعبیه شده است را باز کرد تا آب جمع شده در زیر مخزن تخلیه شود. در برخی از مخازن، دریچه های اتوماتیک وجود دارد که در فاصله های زمانی مشخص باز می شوند و آب اضافی را از آن خارج می کنند. در برخی مواقع نیز از دستگاه خشک کننده استفاده می کنند که رطوبت هوای ورودی به کمپرسور را می گیرد تا هوای عاری از آب وارد کمپرسور شود.
چه زمانی ممکن است مخزن منفجر شود؟
گاهی ممکن است بخاطر عملکرد نادرست سیستم کنترل کننده ی فشارهوا، هوای بیشتری از سمت کمپرسور وارد مخزن شود و در نهایت موجب انفجار آن گردد. به همین دلیل یک سوپاپ اطمینان روی مخازن تعبیه می شود تا هنگام افزایش فشار درون مخزن، عمل کرده و فشار درون مخزن را کاهش دهد. دریچه ی سوپاپ اطمینان، درواقع بوسیله ی یک نگهدارنده ی توپی شکل که در پشت آن یک فنر قرار دارد، باز و بسته می شود. با افزایش فشار درون مخزن، فنر پشت آن فشرده می شود و باعث می شود هوای اضافی از مخزن خارج گردد. با خارج شدن هوای مخزن فنر دوباره باز می شود و جریان هوا را قطع می کند.