یکی از مشکلاتی که بسیاری از رانندگان بخصوص در فصول گرم با آن روبه رو هستند، گرم شدن و افزایش بیش از حد دمای موتور و همین طور جوش آوردن است. در زمان های گرم سال، گرمای هوا باعث می شود که دمای موتور بسیار سریع تر افزایش پیدا کند. سیستم خنک کننده ی خودرو، به عنوان محافظی در مقابل گرم شدن موتور عمل می کند. با نگهداری مناسب از این سیستم می توان جلوی داغ شدن بیش از حد موتور را گرفت. برای جلوگیری از افزایش دمای موتور و جوش آوردن آن روش هایی وجود دارد که در این مقاله به برخی از آنها می پردازیم.
زمانی که دمای موتور افزایش یافت و آمپر دمای بالایی را نشان داد، باید خودرو را هرچه سریع تر موقف و خاموش کرد تا جلوی وارد شدن صدمات بعدی گرفته شود. اگر به داغ شدن موتور توجهی نشود و دوباره به رانندگی ادامه داد، می تواند باعث آسیب به موتور و حتی سوختن واشر سرسیلندر یا ترک خوردن سیلندر شود.
فروش باتری رانا و تعویض رایگان توسط الو باتری
جلوگیری از افزایش دمای موتور در روزهای گرم
یکی از مهم ترین بخش های سیستم خنک کننده، آب و روغن می باشد که بخش عمده ی خنک کردن موتور را برعهده دارند. توجه نکردن به کیفیت و کافی بودن آن ها می تواند باعث افزایش دمای موتور و در نهایت جوش آوردن آن شود.
آب رادیاتور
درجه ی آمپر آب خودرو نباید در روزهای گرم سال از میزان معینی بالاتر رود. با افزایش دمای موتور میزان تبخیر آب نیز افزایش می یابد به همین دلیل باید بصورت دوره ای میزان آب رادیاتور را بررسی کرد و در صورت نیاز به آن آب اضافه کرد. همین طور باید از مواد ضد جوش و ضدیخ در ترکیب آن استفاده کرد. این مواد باعث افزایش دمای جوش موتور می شوند. حتی اگر دمای موتور به صد درجه هم برسد، بازهم آب درون رادیاتور نمی جوشد.
روغن موتور
روغن موتور علاوه بر روان کاری قطعات موتور، وظیفه ی خنک کردن آن را نیز بر عهده دارد. به همین دلیل در فصول گرم سال روغن موتور باید در دوره های زمانی منظم تعویض شود. استفاده ی طولانی مدت از روغن موتور باعث می شود تا خاصیت آن از دست برود و نتواند دمای موتور را به خوبی جذب کند و باعث افزایش دمای موتور می گردد.
اتصالات و لوله های آب
گرم شدن بیش از موتور و داغ شدن آب باعث می شود در اثر انبساط، بست های موجود در مسیر لوله های آب شل شوند و از جای خود در بیایند. این اتفاق باعث می شود تا آب رادیاتور تخلیه شود و سطح آب آن کاهش یابد. با بررسی منظم اتصالات لوله های آب می توان جلوی داغ شدن موتور را گرفت.
پروانه و فن خودرو
فن خودرو نقش بسزایی را در خنک کردن دمای آب رادیاتور دارد. اگر خودرو دارای قابلیت نصب فن در جلوی رادیاتور باشد، نصب یک فن اضافی می تواند در کاهش دمای موتور بسیار موثر باشد.
هواگیری رادیاتور
اگر آب رادیاتور جوش بیاورد، مقداری از آب آن کاسته می شود و باعث می شود تا مقداری هوا در مسیر لوله های موتور نفوذ کند. این هوا باعث می شود تا آب به راحتی در موتور گردش نکند و عمل خنک شدن صورت نگیرد. برای کاهش دمای موتور بهتر است پس از هر بار جوش آوردن موتور، رادیاتور را هواگیری کرد.
کاهش سریع دمای موتور
اگر خودرو داغ بکند و دمای آن بیش از حد اندازه بالا برود، باید بتوان دمای آن را به سرعت پایین آورد. در ادامه به بررسی این روش ها می پردازیم.
- خودرو را در محلی که سایه دارد و دمای آن مقداری پایین تر از اطراف است پارک کرده و خاموش کنید.
- کاپوت را باز کنید تا هوا خنک درون آن و اطراف موتور گردش یابد.
- سعی نکنید که درپوش رادیاتور را باز کنید. به دلیل افزایش فشار درون رادیاتور، با بازشدن درب آن، آب با سرعت از آن خارج می شود و می تواند باعث آسیب به شما گردد.
- هرگز روی قطعات داغ موتور آب نریزید تا سریع تر خنک شود. این کار می تواند باعث ترک خوردن قطعات موتور گردد و هزینه های زیادی را به دنبال داشته باشد.
- سوئیچ ماشین را باز بگذارید تا فن ها بتوانند کار کنند و دمای آب را پایین بیاورند.