اولین بار سیستم های استارت استاپ خودکار در خودروهای اسپورت، لوکس و هیبریدی بکار گرفته شده، ولی امروزه بسیاری از شرکت های خودروسازی برای جذب مشتری بیشتر این سیستم ها را در خودروهای درون سوز قرار می دهند. این سیستم به کاهش مصرف سوخت خودرو و همین طور کاهش آلودگی هوا کمک شایانی می کند. طرز کار این سیستم بسیار ساده است، هنگامی که خودرو توقف می کند به عنوان مثال پشت چراغ قرمز، ترافیک های طولانی و مانند این ها، سیستم بصورت خودکار موتور را خاموش می کند و در هنگام حرکت دوباره آن را روشن می کند.
جهت اطلاع از قیمت باتری لیفان 620 و باتری لیفان x60 همراه خرید به صورت آنلاین کلیک کنید
چگونگی کارکرد سیستم استارت استاپ
هنگامی که راننده با گرفتن کلاچ و خلاص کردن دنده، خودرو را متوقف می کند، واحد کنترل این سیستم به محض دریافت اطلاعات مبنی بر توقف خودرو و رسیدن سرعت اتومبیل به صفر کیلومتر بر ساعت، دستور خاموش شدن خودرو را به کامپیوتر مرکزی ارسال می کند.
کامپیوتر خودرو با بررسی اطلاعات فرستاده شده، برق موتور و سیستم سوخت رسانی را قطع کرده و اتومبیل را بطور کامل خاموش می کند. اگر راننده بخواهد به حرکت ادامه بدهد با فشار دادن کلاچ و دنده دادن، واحد کنترل سیستم استارت استاپ، شروع حرکت را تشخیص داده و دوباره اطلاعات جدید را به کامپیوتر مرکزی ارسال کرده و آن هم بعد از پردازش اطلاعات ارسال شده برق سیستم را وصل کرده و موتور را دوباره به راه می اندازد.
معایب سیستم استارت استاپ
یکی از معایبی که می توان برای این خودروها نام برد این است که این خودروها بر استارت سریع موتور و حرکت خودرو تمرکز دارند، همین مساله باعث وارد آمدن فشار زیادی به موتور می گردد و باعث می شود در طولانی مدت قطعات موتور فرسایش یافته و عمر قطعات نیز کمتر شود. برای حل این مشکل مهندسان خودروسازی از یاتاقان های خود روان کننده استفاده می کنند که نسبت به یاتاقان های معمولی دارای عملکرد بهتری هستند. این یعنی یاتاقان در زمان نرسیدن روغن به آنها می توانند به راحتی به کار خود ادامه دهند، بدون آنکه آسیبی به آنها وارد شود.
این خودروها به دلیل اینکه برق زیادی برای استارت خودرو مصرف می شود و دائما استارت آنها مورد استفاده قرار می گیرد، به باتری بزرگتری نیاز دارند. خود این موضوع باعث بالا رفتن هزینه های تعمیر و تعویض باتری و حتی خود استارت می شود. با روی کار آمدن کامپیوترهای جدید در طی سال های گذشته و با برنامه ریزی مناسب، زمانی که باتری توان کمی دارد، سیستم استارت استاپ، دیگر وارد مدار نمی شود، ولی زمانی که باتری در حالت طبیعی خود قرار دارد، سیستم استارت استاپ می تواند به کار خود ادامه دهد.
در خودروهای امروزی یک موتور الکتریکی دیگر در کنار موتور احتراقی کار می کند. زمانی که موتور خاموش می گردد، با کار کردن این موتور الکتریکی، نیروی مورد نیاز سیستم تهویه تولید می شود. این موتور، نیروی خود را از باتری می گیرد باتری نیز در هنگام روشن شدن موتور اصلی شارژ می شود.