بازیافت باتری های قدیمی، ضایعات را کاهش و از آلودگی محیط زیست می کاهد. حدود 99 درصد باتری های سرب اسیدی قابل بازیافت هستند و می توان با بازیافت آنها، مواد اولیه ی باتری های جدید را تامین کرد. با بازیافت باتری های قدیمی می توان از انباشت باتری های فرسوده نیز جلوگیری کرد که به نوعی تهدیدی برای افرادی است که در کنار محیط های نگهداری باتری زندگی می کنند.
براحتی می توان هنگام خرید باتری جدید، باتری های کهنه و فرسوده را برای بازیافت و تولید باتری جدید، به مراکز بازیافت ارسال کرد. توجه کنید که هنگام کار با باتری، نکات ایمنی را رعایت کنید. رعایت نکردن نکات ایمنی هنگام کار با باتری می تواند آسیب های جبران ناپذیری را بر سلامتی افرد بگذارد.
فرآیند بازیافت باتری ماشین
1. برای شروع فرآیند بازیافت، باتری های استفاده شده را بصورت ایمن جمع آوری و به مراکز بازیافت منتقل می شوند.
2. در قسمت بعدی سرب از پلی پروپیلن (کیس پلاستیکی) جدا شده و در کوره های ذوب ریخته می شود تا ذوب شود.
3. سرب به دلیل اینکه فلز پرمصرفی در صنایع گوناگون است، پس از بازیافت بصورت شمش درآمده و سپس برای تولید باتری های جدید استفاده می شود.
4. کیس های باتری توسط دستگاه های خردکننده، خرد می شوند و سپس به قسمت های بازیافت فرستاده می گردند. پلی پروپیلن بازیافتی برای تولید بدنه ی باتری های جدید به کارخانه های تولید باتری فرستاده می شود.
5. در مرحله ی آخر بازیافت باتری های سرب اسیدی، اسید خارج شده از باتری را خنثی می کنند تا در اثر رها شدن در محیط، ایجاد آلودگی نکند و به نوعی بی خطر گردد.
6. در حال حاضر حدود 80 درصد باتری های جدید اتومبیل ها از مواد بازیافتی تولید می گردند که به نوبه ی خود سهم بزرگی را در صرفه جویی منابع طبیعی و کاهش آلودگی های محیطی ایفا می کند.