در سال 1800 میلادی یک فرد آلمانی به نام ویلیام هرشل اولین آزمایشات را در زمینه اثبات وجود مادون قرمز انجام داد. اولین آشکارگر مادون قرمز در اواخر دهه 1940 ایجاد شد. می توان گفت معمول ترین استفاده از دوربین های دید در شب در ارتش می باشد. همچنین این سیستم ها مزیتی برای خلبانان نیز محسوب می شود که می توانند با آن هواپیما ها را به راحتی کنترل کنند.
امروزه بسیار از خودروهای پیشرفته از این سیستم ها استفاده می کنند که یک آپشن مهم در خودرو محسوب می شود. به دلیل اینکه بسیاری از تصادفات رانندگی در شب رخ می دهد، این سیستم ها رانندگی را در شب بسیار آسان می کند و میزان تصادفات رانندگی را به شدت کاهش می دهد
فروش انواع باتری ماشین به صورت آنلاین، صفر تا صد خرید تا تعویض رایگان در محل باتری سمند و باطری دنا با تیم الو باتری
سیستم دید در شب چیست؟
چشم انسان توانایی دیدن تصاویری را دارد که دارای طیف نورهای الکترومغناطیسی مرئی است و نمی تواند بقیه ی طیف ها را حس کند. این طیف ها برای مادون قرمز نیز صدق می کنند که چشم انسان نمی تواند آنها را ببیند. طیف های مادون قرمر به سه قسمت تقسیم بندی می شوند: مادون قرمز نزدیک، مادون قرمز متوسط و مادون قرمز دور که به مادون قرمز حرارتی نیز معروف است.
دو روش عمده در تصویر سازی دید در شب، تصویر سازی حرارتی و تشخیص فتون است. هر دو روش در دستگاه های دید در شب استفاده می شوند و دارای مزیت و معایب خاص خود هستند.
تاریخچه سیستم های دید در شب در خودرو
برای اولین بار در سال 2000 شرکت جنرال موتورز از سیستم های دید در شب در یکی مدل های خودرویی خود استفاده کرد. این سیستم در عین نوآوری دارای تصویر واضحی نبود. بعد ها با پیشرفت تکنولوژی این وضوح تصویر نیز افزایش یافت. با وجود اینکه این سیستم ها یک آپشن بسیار مهم در رانندگی هست ولی به دلیل گران قیمت بودن در بسیاری از خودروها استفاده نمی شود.
انواع سیستم های دید در شب ماشین
شرکت مرسدس بنز از تکنولوژی سیستم فعال یا NIR استفاده می کند که با پخش کردن نور مادون قرمز، مشابه سیستم های نظامی عمل می کند. در مقابل شرکت بی ام وی از سیستم غیر فعال یا FIR استفاده می کند. اساس کار این سیستم نمایش تصاویر بر اساس گرمای اجسام است و تصویری شبیه نگاتیو فیلم عکاسی ایجاد می کند. در سیستم FIR، اجسامی که دقیقا در مسیر خودرو قرار دارد، به وضوح نشان داده می شود. با اینکه این سیستم در تشخیص حیوانات و انسان ها از هم خوب عمل می کند، اما نمی تواند اجسام ساکن و بدون گرما وسط جاده را به خوبی تشخیص دهد.
سیستم های NIR شبیه به چشمی های مورد استفاده ی سربازان می باشد. با استفاده از لامپ های پروژکتوری و تعدادی دوربین، این سیستم توانایی تشخیص کوچک ترین اشیا را نیز دارد. با وجود اینکه این سیستم تمام اشیا را با یک کیفیت نشان دهد و در مقایسه با سیستم FIR در شرایط آب و هوایی بد، خوب عمل می کند، در مه عملکرد بدی دارد و برد آن در حدود 183 متر می باشد.