برای داشتن محیط زیست بی خطر نباید باتری های خودرو را در سطل زباله انداخت و آن ها را در طبیعت رها کرد. در عوض باتری ها باید به مراکز بازیافت برگردانده شوند تا آنجا مجددا به چرخه تولید و مصرف بازگردند. اگر در حال تعویض باتری خودرو هستید، احتمالا نیاز به جداکردن باتری قدیمی و همین طور تحویل آن به مراکز بازیافت باشید. جداکردن باتری و همین طور انتقال آن به مرکز بازیافت دارای مراحلی است که در این مقاله شما را با آنها آشنا می کنیم. جهت مشاهده قیمت باطری پژو 504 و باطری پژو 206 همراه با تعویض رایگان در محل با متخصصان الو باتری در تماس باشید.
جداکردن باتری و انتقال آن به مرکز بازیافت
مرحله اول: جدا کردن باتری از خودرو
1. وسایل ایمنی مناسب را بپوشید.
قبل از انجام کار حتما لباس های ایمنی بپوشید و در صورت نشت اسید از باتری برای کار کردن با این حالت آماده باشید. در هنگام کار با باتری از محافظ چشم استفاده کنید، زیرا مایعات موجود در بیشتر باتری ها می توانند برای چشم شما بسیار خطرناک باشند. برای جلوگیری از تماس اسید با دستها نیز از دستکش استفاده کنید.
استفاده از عینک برای چشم، بالاترین میزان محافظت برای چشم ها را تامین می کند. دستکش می تواند از تماس مایعات باتری بر روی پوست دست جلوگیری کند.
2. ترمینال ها را جدا کنید.
ابتدا با استفاده از آچار دستی یا سوکت، مهره روی ترمینال منفی را شل کنید. کابل را از روی ترمینال منفی بردارید و به سمت دیگر باتری بچرخانید. این فرآیند را بر روی ترمینال مثبت نیز تکرار کنید.
هر دو کابل را به سمت پایین و کنار باتری بچرخانید و مطمئن شوید که در هنگام جدا کردن، باتری با آن در تماس نباشند.
3. باتری را از وسیله نقلیه جدا کنید.
باتری ها به وسیله تسمه ای روی وسیله نقلیه محکم می شوند. بنابراین تسمه ی مورد استفاده برای محکم کردن باتری روی وسیله نقلیه را پیدا کرده و آن را شل یا جدا کنید تا باتری کاملا آزاد شود. غالبا این کار به برداشتن یک پیچ بلند نیاز دارد.
اگر مطمئن نیستید که چگونه باتری را از وسیله نقلیه جدا کنید، برای راهنمایی به دفترچه راهنمای خودرو مراجعه کنید. مواظب باشید که بست های چسبان باتری را از دست ندهید، زیرا به آن نیاز خواهید داشت تا باتری جدیدی را که در جای خود قرار داده اید محکم کنید.
4. باتری را بررسی کنید.
اگر باتری در حادثه ای خرد شده و یا به طریقی سوراخ شده، حمل و نقل آن بسیار خطرناک خواهد بود. باتری را از نظر احتمال داشتن سوراخ یا نشتی بررسی کنید تا بتوانید از سلامت خود در زمان حمل و نقل آن مطمئن شوید.
در صورت وجود نشتی در باتری ماشین، باید بسیار مراقب باشید که مایعات نشت شده روی پوست یا چشمتان نپاشد.
مرحله دوم: آماده سازی باتری برای حمل و بازیافت آن
1. قرار دادن باتری در کیسه ی پلاستیکی
باتری ای که از خودرو خارج شده است به احتمال زیاد با گرد و خاک درون کاپوت پوشانده شده است، بنابراین بسته بندی آن با پلاستیک باعث می شود در هنگام انتقال آن به مرکز بازیافت، رنگ آمیزی درون خودرو حفظ شود.
اگر باتری نشت اسید دارد، آن را در دو کیسه پلاستیکی بگذارید تا اطمینان حاصل کنید که مایعات به هیچ وجه به بیرون نشت نکنند. لازم نیست که کیسه ها را محکم ببندید، ایستاده ماندن آنها برای حمل باتری با ماشین کافی است.
2. باتری را همیشه در حالت ایستاده نگه دارید.
تنها راه ایمن برای انتقال باتری اتومبیل، قرار دادن آن بصورت ایستاده است. بنابراین مطمئن شوید که آن را روی زمین یا وسیله ی نقلیه بصورت وارونه قرار ندهید.
هنگام حمل باتری مطمئن شوید که باتری واژگون نخواهد شد، زیرا بعضی از باتری ها دارای درب هایی هستند که در صورت لزوم باز می شوند و مایعات درون باتری تخلیه می شود.
3. به دنبال یک مرکز بازیافت باتری باشید.
شما باید باتری کهنه خودرویتان را به یک مرکز بازیافت ببرید که باتری های خودرو را می پذیرند. معمولا می توانید اطلاعات این مکان ها را بوسیله ی جستجوی آنلاین پیدا کنید.
بسیاری از تعمیرگاه های اتومبیل، باتری های کهنه را نیز برای بازیافت دریافت می کنند.
5. برای حمل باتری با مرکز بازیافت باتری تماس بگیرید و درخواست ماشین برای حمل باتری بکنید.
در این صورت تکنسین های آنها به خانه شما مراجعه کرده و باتری کهنه را از شما دریافت می کنند و اگر خودتان قصد انتقال باتری را به مرکز بازیافت دارید، حتماً آدرس مرکز بازیافت مورد نظر را در اختیار داشته باشید.
مرحله سوم: باتری را تحویل مرکز بازیافت بدهید.
1. فروشگاه های خرید باتری را پیدا کنید.
بسیاری از فروشگاه های قطعات خودرو وجود دارد که باتری قدیمی شما را به عنوان یک سپرده گذاری برای کالای جدید می پذیرند. اگر نیاز به تعویض باتری خود دارید، آن را در یک پلاستیک بپیچید و آن را به فروشگاه لوازم اوتومبیل مورد نظر انتقال دهید.
برای اطمینان از پذیرش باتری های قدیمی به عنوان سپرده، می توانید ابتدا با فروشگاه لوازم خودرو تماس بگیرید. حتماً باتری را به صورت بسته بندی شده در پلاستیک و به صورت ایستاده به فروشگاه هدایت کنید.
2. برای پیداکردن باتری جدید راهنمایی بخواهید.
برای پیداکردن باتری با اندازه خاص و مورد نیاز برای خودرو، با تکنسین های مربوطه مشورت کنید. برای داشتن بهترین انتخاب، سال ساخت و مدل وسیله نقلیه و همچنین نوع موتور را در اختیار آنها قرار دهید.
اگر از نوع موتور موجود در وسیله نقلیه خود مطمئن نیستید، برای کمک به دفترچه راهنمای مالک مراجعه کنید.
3. باتری جدید تهیه کنید.
با تحویل باتری کهنه باتری جدیدی برای خودرویتان تهیه کنید. فروشگاه مبلغی را برای باتری قدیمی شما تعیین خواهد کرد. شما می توانید با پرداخت پول، باتری قدیمی خودتان را با باتری جدیدی معاوضه کنید.
این فروشگاه ها باتری را تخلیه و دوباره شارژ می کنند تا دوباره به عنوان یک باتری جدید بفروشند. اگر شما تصمیم ندارید که باتریتان را به فروشگاه تحویل بدهید، باید پول بیشتری را برای باتری جدید پرداخت کنید.