یکی از قطعات مهم و کاربردی بکار رفته در خودروهای انژکتوری، سنسور دور موتور یا سنسور موقعیت میل لنگ است که با نام ESS نیز شناخته می شود. وظیفه ی این سنسور تشخیص لحظه ای دور موتور و ارسال گزارش آن به کامپیوتر خودرو است. به همین دلیل این سنسور نقش بسزایی را در حرکت خودرو دارد. وجود ایراد در این سنسور می تواند مشکلات زیادی را در خودرو بوجود آورد به عنوان مثال موتور استارت می خورد ولی روشن نمی شود. جهت مشاهده قیمت باتری هیوندای H1 و باتری آوانته بههمراه تعویض رایگان در محل با متخصصان الو باتری در تماس باشید.
سنسور دور موتور چیست؟
این سنسور یک قطعه ی الکتریکی مغناطیسی است که در مقابل چرخ دندانه ای که روی فلاویل قرار دارد، نصب می شود. سنسور دور موتور از اجزای مختلفی نظیر آهن ربا، سیم پیچ مسی و هسته ای از جنس آهن ساخته شده است. زمانی که چرخ دنده می چرخد، درون سنسور نوعی میدان مغناطیسی ایجاد می شود که سنسور یک موج سینوسی ایجاد و به ECU (کامپیوترخودرو) ارسال می کند. ECU با توجه به اطلاعاتی که از قبل دارد، داده های ارسال شده را بررسی می کند و می تواند میزان دور موتور را محاسبه کند.
علاوه بر تنظیم دور موتور، ECU می تواند از این طریق، زمان دقیق جرقه زنی شمع ها را تشخیص دهد و همین طور بتواند زمان پاشش سوخت را تعیین کند. در خودروهای قدیمی محاسبه زمان دقیق جرقه زنی بر عهده دلکو بود که می توانست مشکلات زیادی را بوجود بیاورد.
وظایف سنسور دور موتور
از مهم ترین وظایف سنسور دور موتور می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. ثبت دوران (حرکت) فلاویل و اعلام آن به کامپیوتر خودرو
2. تنظیم زمان درست جرقه زنی شمع ها
3. تشخیص دور موتور و اعلام آن به دورسنج
4. تنظیم دور موتور در حالت آرام
5. عیب یابی سنسور دور موتور
اگر سنسور دور موتور دچار خرابی شود، خودرو به هیچ عنوان روشن نمی شود، حتی اگر خودرو در حال کار باشد، بلافاصله خاموش می شود. این ایراد و خرابی می تواند دلایل زیادی داشته باشد که می توان به کثیفی و تجمع براده در اطراف موتور نام برد که می تواند باعث شود سنسور نتواند به درستی میزان دوران فلاویل را اندازه گیری کرده و به ECU بفرستد.
در صورتی که موتور خودرو تمیز باشد، سنسور می تواند به درستی سیگنال ها را به کامپیوتر ارسال کند و خودرو روشن شود ولی در برخی مواقع ممکن است خودرو نیاز به دیاگ زدن داشته باشد.