لنت ترمز یکی از قسمت های مهم سیستم ترمز می باشد که با ایجاد اصطکاک با دیسک یا کاسه ی ترمز باعث کاهش سرعت خودرو و یا توقف آن می شود. قدرت این لنت ها در کاهش سرعت خودرو بیشتر از قدرت موتور در افزایش سرعت آن است به همین دلیل است که در سرعت های بالا با گرفتن ترمز خودرو به سرعت متوقف می شود. لنت ها با ایجاد انرژی اصطکاکی، نیروی جنبشی موتور را گرفته و به نیروی حرارتی تبدیل می کنند. سپس این حرارت ایجاد شده را در سراسر فضا پخش کرده و با این عمل، اتومبیل در حال حرکت را به حالت سکون تبدیل می کنند.
لنت های ترمز برای این که بتوانند خاصیت خود را حفظ نمایند، باید ضریب اصطکاکی بالایی داشته باشند و در مقابل سائیدگی استحکام داشته باشند. لنت ها اولین بار در سال 1902 اختراع شدند و دارای کفشک و لقمه ی لنت هستند.
شما میتوانید برای اطلاع از قیمت باتری هیوندای I20 ، باتری هیوندای I10 و خرید آنلاین و نصب رایگان آن با متخصصان الو باتری در ارتباط باشد.
تاریخچه ساخت لنت ترمز
لنت ها ابتدا از پنبه ی نسوز و سیم های مسی و تارهای روی ساخته می شدند. سپس آنها را با رزین پوشش داده و ترکیبی آمیخته به هم تشکیل می دادند که می توانستند آنها را بصورت نوار در بیاورند. این لنت ها بسادگی می توانستند روی کفشک بصورت چسبی یا بصورت پرچ قرار گیرند.
نسل بعدی لنت ها از آزبست ساخته می شدند ولی به دلیل اثرات زیان بار آزبست بر سلامتی انسان، استفاده از این مواد در ساخت لنت ها ممنوع شده است. نسل بعدی لنت ها از مواد بدون آزبست ساخته می شدند که به اصطلاح غیر آزبستی نیز گفته می شد. مواد تشکیل دهنده این لنت ها از شیشه، پلاستیک و رزین می باشد. از مزیت های استفاده این مواد در ساخت لنت ها می توان به قابلیت تحمل دمایی آنها نام برد که می توانند دماهای بالایی را تحمل کنند. دمای بالا به چسبندگی بیشتر اجزای لنت کمک کرده و باعث توقف سریع خودرو می گردد.
انواع لنت ترمز
لنت کفشی
این لنت ها در خودروهای قدیمی که دارای سیستم ساده ای بودند کاربرد داشتند.
لنت دیسکی
این لنت ها نسبت به لنت های کفشکی دارای مزایای بیشتری هستند و در خودروهای امروزی تر به چشم می خورند.
لنت های ترمز سرامیکی
این لنت ها نیروی متوقف کننده ی زیادی دارند و می توانند خودرو را در کوتاه ترین زمان ممکن متوقف کنند. همچنین بسیار دیرتر ساییده می شوند که یک گزینه ی مناسب برای خودروهای مسابقه ای هستند. این لنت ها از الیاف سرامیک، مواد پرکننده، مواد چسبنده و مقداری الیاف مس ساخته می شوند. عیب این لنت ها نسبت به بقیه لنت ها قیمت بالای آنها است، به دلیل استفاده از سرامیک در ساختار این لنت ها، عملکرد ترمز حتی پس از ترمزهای شدید نیز حفظ می شود و به راحتی ساییده نمی شوند.
لنت های فلزی
در ساخت این لنت ها از حدود 15 تا 20 نوع ماده استفاده شده است که برخی از این مواد مانند گرافیت نرم و برخی مانند پودر کربن سخت هستند. این مواد پس از ترکیب شدن با هم به داخل قالب تزریق شده و پس انجام مراحلی دیگر، لنت شکل اولیه می گیرد. این لنت ها را با فشار زیادی روی کفشک پرس می کنند تا روی آنها ثابت بمانند.
به دلیل ارزان و بادوام بودن این لنت ها و همین طور به دلیل عملکرد بالای آنها، بسیار متداول هستند و در بیشتر خودروها از آن ها استفاده می شود. تنها ایراد این لنت ها این است که بسیار سنگین هستند و باعث می شوند مصرف سوخت افزایش یابد. این لنت ها به دلیل سخت بودن بسیار کم سائیده شده در عوض باعث سایش قسمت های دیگر می شوند، برای همین این لنت ها در خودروهای مسابقه ای مناسب نیستند.
بیشتر بخوانید؛ علت سوت کشیدن لنت ترمز
هشدار دهنده اتمام لنت
در بیشتر لنت ها قطعه ای از جنس فلز نرم در داخل آن وجود دارد و زمانی که لنت رو به اتمام است با دیسک درگیر شده و ایجاد صدا می کند تا راننده متوجه اتمام عمر لنت شود و قبل از آنکه دیسک آسیب ببیند، لنت را تعویض کند. در خودروهای پیشرفته بجای استفاده از این قطعه، از یک سنسور استفاده می کنند تا در صورت اتمام لنت بوسیله یک پیام هشدار دهنده راننده را مطلع کند.