در حال حاضر بیشتر خودروسازان از کوچک ترین فرصت ها برای جذب مشتری بیشتر استفاده می کنند. از مهم ترین و محبوب ترین آپشن های درون خودرو می توان به سامانه دید در شب، کروز کنترل، اتوپارک، استارت بدون کلید، جی پی اس و ... نام برد. یکی از آپشن هایی که در خودروها وجود دارد و نقش مهمی را در راحتی راننده و سرنشینان ایفا می کند، سیستم اتوهلد است، متاسفانه بیشتر رانندگان از وجود آن در خودرو و نحوه استفاده از آن بی اطلاع اند. در ادامه این مقاله به بررسی این سیستم و نحوه کارکرد آن خواهیم پرداخت.
جهت خرید اینترنتی باتری ریو و باتری ماشین ماتیز به همراه تعویض رایگان باتری درب منزل کلیک کنید.
اتوهلد auto hold چیست؟
ممکن است برای همه این اتفاق افتاده باشد که در اثر کلاج و ترمز گرفتن های پی در پی در ترافیک های سنگین خسته شده باشند. و یا اینکه در هنگام حرکت در سربالایی ها و یا سرازیری ها دچار استرس شده باشند. اتوهلد آپشنی در خودرو است که به افزایش ایمنی و راحتی راننده و سرنشینان خودرو کمک بسزایی می کند. مزیتی که این سیستم دارد، این است که راننده را از ترمز زدن های پیاپی بی نیاز می کند و دیگر نیاز نیست که هنگام قرار گرفتن در ترافیک، مدام ترمز و کلاج را بگیرد.
سیستم auto hold توسعه یافته ترمز الکترونیکی است که بیشتر در خودروهای دنده اتوماتیک کاربرد دارد که بوسیله فشار دادن دکمه auto hold فعال می شود. با فعال شدن این سیستم بعد از اینکه پای خود را از روی پدال گاز برمیدارید، ترمزها بطور خودکار فعال شده و باعث کاهش سرعت خودرو می شوند. این دکمه در کنار دسته دنده و در سمت چپ فرمان قرار دارد.
نحوه عملکرد اتوهلد در ترافیک های سنگین
راننده در ترافیک های سنگین، علاوه بر اینکه باید حواسش در ترمز و کلاج گرفتن باشد، باید روی حرکت به موقع خودرو نیز تمرکز کند تا موجب افزایش ترافیک نگردد. در خودروهای دنده دستی، راننده ابتدا باید نیم کلاج بکند و بعد از رها کردن ترمز، حرکت کند. همین طور باید هنگام توقف، دوباره کلاج را گرفته و ترمز کند. این چرخه باعث خستگی راننده و افزایش میزان حوادث رانندگی می شود.
در خودروهای دنده اتوماتیک دنده در حالت D قرار دارد و راننده برای کنترل خودرو در هنگام ترافیک فقط باید ترمز گیری کند. در خودروهای دارای سیستم اتوهلد فقط کافی است که این سیستم را فعال کنید. مزیتی که این سیستم دارد این است که هنگام توقف خودرو دیگر نیازی نیست که پدال ترمز را فشار دهیم. زمانی که پدال گاز فشار داده می شود، ترمزها به آهستگی آزاد می شوند و خودرو به حرکت درمی آید. بعد با رها کردن پدال گاز خودرو دوباره متوقف می شود.
عملکرد اتوهلد در سربالایی ها و یا سرازیری ها
اگر در سربالایی ها پشت ماشین دیگری قرار گرفته باشید، هنگامی که می خواهید حرکت کنید، با رها کردن ترمز و گاز دادن، خودرو مقداری به عقب حرکت می کند که احتمال برخورد آن با خودروی عقبی زیاد است. در خودروهای دنده دستی این کار بسیار حساس است زیرا راننده باید روی نیم کلاج گرفتن مهارت داشته باشد در غیر این صورت خودرو می تواند به سرعت خاموش شود.
هنگام رانندگی در سرازیری ها نیز باید فکرمان در ترمز خودرو باشد تا با خودروی جلویی برخورد نکنیم. با فعال کردن سیستم اتوهلد، ترمز خودرو بطور فعال وارد عمل می شود و دیگری نیازی به ترمز گرفتن های متوالی نیست.
سیستم اتوهلد چگونه کار می کند؟
کار این سیستم بر پایه تشخیص شیب استوار است. اندازه گیری شیب جاده هم از طریق سنسورها صورت می گیرد. کنترل ترمزها از طریق واحد هیدرولیکی ترمزهای ABS و ESC صورت می گیرد. هنگام فعال بودن این اتوهلد، سیستم از حرکت کردن خودرو هنگام ثابت بودن آن جلوگیری می کند. زمانی که پدال گاز فشار داده می شود، سنسورها این تغییر حالت را تشخیص داده و با ارسال پیامی سبب می شوند نیروی ترمز به آرامی کاهش یابد و خودرو شروع به حرکت می کند.