یکی از مهم ترین بخش های سیستم سوخت رسانی خودرو، انژکتور است که کثیف بودن آن می تواند بر عملکرد موتور تاثیر منفی بگذارد و از قدرت آن بکاهد. در ادامه ی این مقاله به توضیح دلایل کثیفی انژکتور و نحوه ی تمیز کردن آن خواهیم پرداخت. بسیاری از رانندگان دانش فنی برای تشخیص سلامتی موتور خودرو را ندارند، از طرفی تشخیص کثیفی انژکتور نیز کار دشواری است. در ادامه ی این مقاله به روش های عیب یابی انژکتور خواهیم پرداخت.
مشاوره جهت خرید باطری سابرینا و باتری جنتو بههمراه تعویض رایگان در محل را از الو باطری بخواهید.
تشخیص کثیفی انژکتورها
در ابتدا باید به این نکته توجه کرد که هیچ گونه روش مطمئنی برای اطلاع از سالم بودن انژکتورها وجود ندارد و باید بصورت دستی آنها را بررسی کرد. همین طور می توان برای اطمینان بیشتر از دستگاه های مخصوص آزمایش جریان سوخت استفاده کرد.
به احتمال زیاد دیر یا زود انژکتور موتور کثیف می شود و به اصطلاح خودرو دچار کثیفی انژکتور می شود. این حالت بیشتر در ماشین هایی که برای مدت کوتاهی حرکت می کنند، یشتر رخ می دهد. وظیفه ی انژکتورها، پاشش سوخت به میزان مورد نیاز و با زاویه ی مناسب به درون پیستون هاست. در هر خودرو تعداد زیادی انژکتور موجود است که خرابی یکی از آنها می تواند فرآیند سوخت رسانی را مختل و در عملکرد موتور تاثیر منفی بگذارد. در صورت خرابی انژکتورها بخصوص یکی از آنها، نباید تنها همان انژکتور خراب را تعویض کرد، زیرا انژکتورها هماهنگ با یکدیگر کار می کنند. به همین دلیل اگر قصد تعویض انژکتورها را دارید، باید همگی آنها را با هم تعویض کنید.
علائم کثیفی انژکتور خودرو
بطور کلی نمی توان خرابی انژکتورها را به درستی تشخیص داد، حتی خودروهایی که دارای سنسورهای داخلی هستند و می توانند مخلوط سوخت و هوا را به درستی تنظیم کنند. تشخیص اثر خرابی انژکتورها توسط راننده بسیار سخت است. در واقع ECU با کمک حسکرها نسبت سوخت به هم خورده را جبران می کند. ولی اگر شدت گرفتگی انژکتورها شدید باشد، موتور با مشکلات جدی رو به خواهد شد که در ادامه به برخی از آنها خواهیم پرداخت:
تاخیر، مکث و یا ریپ زدن در زمان دور گرفتن موتور
علت ایجاد چنین حالتی در خودرو، تاخیر در احتراق مخلوط سوخت درون سیلندرها است.
سوختن نامنظم
مخلوط سوخت کم با میزان هوای زیاد، منجر به احتراق ناقص سوخت می شود که موجب کاهش توان موتور و شنیده شدن صدا از موتور می گردد. با شدت یافتن این مشکل، موتور دچار لرزش و تکان های شدید می شود.
افت عملکرد موتور
موتور برای اینکه بهترین عملکرد را داشته باشد، باید دارای سوخت کافی باشد. اگر احتراق سیلندرها با تفاوت زمانی با همدیگر رخ دهد، راندمان موتور کاهش می یابد.
توقف ناگهانی موتور
تقسیم نابرابر سوخت در موتور، می تواند منجر به پایین آمدن دور موتور و به دنبال آن عمل واماندگی شود.
افزایش میزان آلایندگی ها
در صورتی که عمل احتراق به خوبی انجام نگیرد و راندمان موتور کاهش یابد، برخی از رانندگان برای جبران این موضوع پدال گاز را بیشتر فشار می دهند. در این صورت سوخت بیشتری مصرف می شود و احتمال ناقص سوختن بنزین نیز افزایش می یابد که در نتیجه میزان آلایندگی هوا به شدت افزایش می یابد.