در بسیاری از شرکت هایی که از سیستم های IT برای انجام کارهای مختلف استفاده می کنند، رسیدن مقدار یکسانی از جریان انرژی به این سیستم ها می تواند در برآورده کردن نیازهای شرکت مفید باشد. این دستگاه ها اکثرا توسط سیستم های یو پی اس، پشتیبانی می شوند و شامل دستگاه های محاسباتی و شبکه ایست که در منازل، مکان های خرده فروشی، کارخانجات و یا سایتهای فضای باز مانند تاسیسات بادی و خورشیدی وجود دارد.
این زیرساخت ها برای بهبود سرعت و استفاده بیشتر از داده ها نیاز به نیروی برق دارند، به این معنا که عملکرد صحیح این سیستم ها، به وجود انرژی برق بستگی دارد. در صورت وجود نوسان در جریان انرژی برق این سیستم ها، خطر بزرگی در نحوه ی کارکرد سایر سیستم ها بوجود می آید. در چنین مواردی، منبع تغذیه بدون وقفه (UPS) هنگام خرابی یا قطع برق، برای تأمین انرژی تجهیزات می تواند بسیار مفید باشد. سیستم های UPS می توانند انرژی الکتریکی دستگاه ها را هنگام قطع جریان برق تامین کنند. برای خرید باتری یو پی اس ایرانی کلیک کنید.
استفاده از باتری های لیتیوم یونی به جای باتری های VRLA
اکثر سیستم های UPS از باتری های سرب اسیدی VRLA استفاده می کنند، همچنین این باتری ها به عنوان باتری های سرب اسیدی با دریچه ی تنظیم شونده نیز شناخته می شوند. اگرچه این باتری ها کار برق رسانی را در سیستم های یو پی اس انجام می دهند، اما باتری های لیتیوم یون عملکرد بهتری نسبت به این باتری ها دارند.
مزایای استفاده از باتری های لیتیوم یونی در سیستم های یو پی اس
باتری های لیتیوم یون در حدود 30 درصد سبک تر و به طور قابل توجهی کوچکتر از باتری های VRLA هستند. این امر برای استفاده در زمان طولانی مناسب تر است، زیرا می توان انرژی بیشتری را نسبت به باتری های VRLA در همان فضای اشغال شده، ذخیره کرد. نکته مهم تر اینکه باتری های لیتیوم یون می توانند در برابر نوسانات دمایی بهتر از باتری های VRLA مقاومت کنند و باعث می شود آنها در مکان هایی با درجه حرارت بالاتر بهتر عمل کنند.
کاربرد سیستم های یو پی اس با باتری های لیتیوم یونی
کاربرد سیستم های یو پی اس مبتنی بر باتری های لیتیوم یونی در مراکز فروش است. احتمالاً همه ی ما تجربه ی خرید از فروشگاه را داشته ایم، وقتی صندوق پول یا دستگاه پوز درست کار نکند، در این حالت مشتریان از دست می روند و احتمال از دست دادن فروش وجود دارد. سیستم های یو پی اس می توانند هنگام بروز مشکلات برقی از جمله خاموشی، نوسان ولتاژ و یا قطع برق، مشکلات را برطرف کنند. باتری های لیتیوم یونی موجود در سیستم های یو پی اس می توانند بهتر از سایر باتری ها، نیروی الکتریکی مورد نیاز سیستم ها را تامین کنند.
دستگاههای خودپرداز
همه ما تجربه ی استفاده از دستگاه های خودپرداز را داشته ایم، احتمالاً با عجله برای دریافت پول نقد به این خودپردازها مراجعه و با خودپرداز خاموش روبه رو شده ایم. سیستم های یو پی اس این اطمینان را می دهند که خودپردازها همیشه روشن باشند که می تواند عواقب ناشی از قطع برق یا خرابی را کاهش دهد. سیستم های یو پی اس مبتنی بر باتری های لیتیوم یونی بیشتر از باتری های VRLA دستگاه های خودپرداز را روشن نگه میدارند که این خود مزیتی بزرگ برای چنین سیستم هایی محسوب می شود.
سیستم های ارتباطی
این سیستم ها می توانند تقریباً در هر شرایطی در زندگی روزمره کاربرد داشته باشند و انواع اطلاعات ارزشمند را تا زمانی که نیروی برق وجود داشته باشد، ارسال و یا دریافت کنند. بسیاری از این سیستم های کاربردی مانند تجهیزات پزشکی و یا سیستم های کنترلی، ارزش بالایی دارند. این دستگاه ها باید به خوبی در مقابل نوسانات برقی محافظت شوند که این وظیفه بر عهده ی سیستم های UPS است. استفاده از باتری های لیتیوم یون می تواند محافظت از چنین دستگاه ها را چندین برابر کند.
امروزه بسیاری از شرکت ها به دلیل عواملی مانند کمبود فضا، اغلب از داشتن سیستم های UPS، جهت محافظت از سیستم های برقی محروم اند. همین طور یو پی اس های مبتنی بر باتری های سیلد اسید نیز نیاز به نگهداری دارند و در صورت سخت بودن دسترسی به آن ها، می تواند مشکلات زیادی را ایجاد کند. باتری های لیتیوم یون به دلیل داشتن اندازه کوچک و نیاز به نگهداری کم، به رفع هر یک از این مشکلات کمک می کند. در حقیقت، در برخی موارد باتری های Li-ion تا زمانی که سیستم UPS دوام بیاورد، عمر می کنند که دیگر نیازی به نگهداری در این نوع از باتری ها وجود ندارد.
برای اطمینان از ایمنی باتری لیتیوم یونی در UPS، بررسی کنید که باتری مطابق با استانداردهای ایمنی UL1973 است و دارای ویژگی هایی همچون ولتاژ بالا و حفاظت در برابر دما است. البته داشتن یک سیستم اختصاصی مدیریت باتری برای نظارت و کنترل مداوم جریان انرژی در باتری مفید است. با رعایت این موارد اجازه ندهید که اختلال در برق، موجب بروز خطر در زیرساخت های IT شود.