تکنولوژی خودرو روز به روز در حال پیشرفت هستند و رانندگی را برای ما بسیار آسان تر می کنند. یکی از فناوری های موجود در این زمینه، سنسور دنده عقب نام دارد. همان گونه که از نام آن پیدا است، وسیله ای برای کمک به راننده در هنگام حرکت به سمت عقب است. با ایجاد سنسورهای دنده عقب، می توان خودرو را در هر مکان کوچکی پارک کرد. در ادامه ی این مقاله به توضیح بیشتر این سنسور خواهیم پرداخت.
الوباتری همیشه همراه شماست فروش انواع باتری ام جی ، فروش باتری ام جی 3 ، فروش باتری ام جی 350 ، فروش باتری ام جی 360 کلیک کنید
سنسور دنده عقب چیست؟
افرادی که خودروی گران قیمتی دارند، آسیب رسیدن به خودرویشان خسارات زیادی را می تواند به دنبال داشته باشد.سنسور دنده عقب بر روی سپر عقب خودرو نصب می شود و می تواند فاصله ی خودرو با اشیای اطراف را تشخیص دهد که استرس راننده را نسبت به برخورد خودرو با آنها را کاهش می دهد. با کمک این سنسور می توان به راحتی بدون برخورد با مانعی به عقب حرکت کرد.
تعداد سنسور های نصب شده بر روی سپر خودرو از حدود دو تا چهار سنسور متفاوت است. خودروهای ارزان قیمت از دو سنسور و خودروهای گران قیمت از چهار سنسور بهره می برند. برخی از خودروهای لوکس از 6 سنسور استفاده می کنند که می توانند تمام جهت های خودرو را تحت پوشش قرار دهند. در صورت نزدیک شدن راننده به مانع، این سنسورها فاصله را تشخیص داده و با ارسال سیگنال هایی به راننده هشدار می دهند.
در برخی از خودروهای گران قیمت این سنسورها در سپر جلویی خودرو نیز وجود دارند که در سرعت های پایین تر از 15 کیلومتر بر ساعت فعال هستند. این سنسورها رانندگی را در خودروهایی که دارای این سنسورها هستند، آسان تر می کند. در بعضی از خودروها این سنسورها با دکمه های متفاوتی فعال یا غیر فعال می شود که به راننده حق انتخاب می دهد که از کدام سنسورها استفاده کند.
طرز کار سنسور دنده عقب
سنسورهای دنده عقب دارای فرکانسی بین 40 تا 55 کیلو هرتز هستند. درحالی که گوش انسان قادر به شنیدن صدایی با فرکانس 20 کیلو هرتز است. این سنسورها دارای یک قسمت فرستنده و یک قسمت گیرنده هستند. همین طور درون این سنسورها مداری وجود دارد که وظیفه ی ایجاد امواج صوتی با فرکانس بالا را برعهده دارد. فرستنده این امواج را ارسال می کند که بعد از برخورد با اشیا و بازگشت توسط گیرنده دریافت می شود. زمان بین ارسال امواج و دریافت آنها توسط پردازشگر محاسبه و تبدیل به ولتاژ یا جریان می شود و به سیستم آلارم دهنده ی درون کابین ارسال می شود. همین طور این سیستم دارای اسپیکر کوچکی است که با نزدیک شدن خودرو به جسمی، با ایجاد صدا هشدار می دهد.
سنسور دنده عقب همانند مکانیزم روشن شدن چراغ دنده عقب با جا زدن دنده عقب فعال می شود. این سنسور از فاصله ی 2 متری خودرو با اجسام شروع به آلارم دادن می کند که با نزدیک شدن خودرو به مانع صدای بوق تندتر و سریع تر می شود.
قیمت سنسور دنده عقب ماشین
بسیاری از سنسورهای دنده عقب بسیار مقرون به صرفه هستند. اما آنها به اندازه سیستمهای پیشرفته تر کارایی ندارند و معمولاً شامل سنسورهای کمتری هستند. برخی دیگر قیمتی متوسط داشته که معمولاً بادوام تر هستند و سنسورهای بیشتری دارند. این محصولات میان رده سودمند هستند زیرا معمولاً نسبت به رقبای ارزانتر خود نسبت به اجسام اطراف حساستر هستند. اما برخی سنسورهای دنده عقب نیز دارای قیمتهایی بسیار بالا بوده و دارای فناوری متمایزی نسبت به دو نوع قبل میباشند. بسیاری از این محصولات بی سیم یا دارای دوربین هستند.
سنسور دنده عقب یا دوربین عقب؛ کدام بهتر است؟
دوربین عقب، اگرچه کمی گرانتر است، اما جایگزین مناسبی است، به خصوص در مواقعی که موانع متحرک وجود دارد. چیزی که واقعاً به نفع فناوری کار میکند این است که محدوده دید راننده را افزایش میدهد.
در میان مجموعه فناوریهای فعلی، دوربینها بهترین عملکرد را دارند اما سیستمهای ارزان قیمت چندین دوربین ندارند، بنابراین باید این را در نظر داشته باشید و اینجاست که سنسور دنده عقب خودرو بسیار مفیدتر عمل میکند. ترکیب این دو میتواند بهترین انتخاب برای شما باشد، این ترکیب مطمئناً اجسامی را که ممکن است در میدان دید دوربین نباشند شناسایی میکند، در حالی که دوربین میتواند موارد متحرک را به شما نشان دهد.
در نهایت اگر در مورد سنسور دنده عقب خودرو سوالی دارید، میتوانید آن را در قسمت نظرات با ما درمیان بگذارید. در ضمن اگر برای خرید باتری خودرو نیاز به راهنمایی یا مشاوره داشتید، میتوانید با مشاورین ما در تیم الوباتری تماس بگیرید.