خودروهای هیبریدی، از جمله خودروهای دوستدار محیط زیست هستند. این خودروها امروزه بیشتر مورد استقبال قرار گرفته اند. از طرفی چون این خودروها وارد بازارهای داخلی و خارجی شده اند، اکثر افراد با این خودروها آشنایی دارند. این خودروها، برای حرکت از انرژی الکتریکی استفاده می کنند. در خودروهای بنزینی، سوخت از طریق انژکتور به سیلندر وارد می شود و گرمای حاصل از انفجار آن، باعث حرکت پیستون ها و حرکت خودرو خواهد شد، ولی در خودروهای هیبریدی علاوه بر مصرف سوخت، از انرژی الکتریکی باتری ها هم برای به حرکت درآوردن خودرو نیز استفاده می شود. همانطور که از نام این خودروها پیداست، واژه ی هیبرید به معنی ترکیب است و خودروی هیبریدی هم با انرژی الکتریکی و هم سوخت فسیلی کار می کند. خودروهای هیبریدی دارای باک بنزین و باتری ماشین قابل شارژ می باشند.
مردم به دلیل مزیت های زیاد خودروهای هیبریدی و برقی، از آن ها استقبال می کنند و یکی از انتخاب های اصلی آن ها در جهان است. از طرفی تکنولوژی خودروهای هیبریدی، متنوع است و نیاز به نگهداری خاصی دارد. اکثر مردم فکر می کنند هزینه ی نگهداری خودروهای هیبریدی از خودروهای بنزینی بیشتر است ولی اینگونه نیست و این هزینه تقریبا در هر دو نوع خودرو برابری می کند، زیرا موتور درون سوز در خودروی هیبریدی، بخش اصلی است که نیاز به نگهداری دارد.
الوباتری؛ فروش اینترنتی انواع باتری ماشین، نصب و تعویض رایگان در محل مشتری. برای مشاهده قیمت باتری توسان IX35 و برای مشاهده قیمت باتری سانتافه و برای مشاهده محصولات کلیک کنید.
انواع خودروهای هیبریدی و طبقه بندی آنها
خودروهای الکتریکی یا برقی
خودروهای برقی فقط از انرژی الکتریکی باتری برای حرکت خودرو استفاده می کنند، این خودروها دیگر هیبریدی نیستند. خودروهای برقی در اندازه های کوچک هستند، اما به دلیل استقبال زیاد از این خودروها در سایزهای بزرگتر هم طراحی شده اند. چون این خودروها فقط از انرژی الکتریکی برای حرکت خودرو استفاده می کنند، برای استفاده شهری مناسبند و تکنولوژی باتری های آن ها هنوز پاسخگوی سفرهای بین شهری نیست. از طرفی به علت اینکه قیمت سوخت و آلودگی، روز به روز افزایش یافته، افراد با سرعت بیشتر به سمت استفاده از این خودروها روی می آورند.
خودروهای هیبریدی
خودروهای هیبردی به سه دسته ی موازی، سری و ترکیبی تقسیم می شوند. خودروهای هیبریدی موازی، برای حرکت از هر دو موتور الکتریکی و بنزینی استفاده می کنند. در خودروهای هیبریدی سری، از موتور بنزینی برای شارژ باتری موتور الکتریکی استفاده می شود، اما در خودروهای هیبرید ترکیبی، با توجه به شرایط جاده و خودرو، از دو یا یک موتور برای حرکت خودرو استفاده می شود.
خودروهای پلاگین
یکی دیگر از انواع خودروهای هیبردی، خودروهای پلاگین است، شارژ باتری خودروهای پلاگین نیاز به جایگاه و دستگاه خاصی ندارد و با یک تبدیل ساده می توان این خودروها را با استفاده از برق شهری شارژ کرد. پس از هر بار شارژ، این خودروها حدود 200 کیلومتر می توانند حرکت کنند و به دلیل اینکه می توانند با برق شهری به راحتی شارژ شوند نیازی به هزینه ی شارژ ندارند و نسبت به سایر انواع خودروهای هیبریدی، بهینه هستند.
نکات لازم برای نگهداری از خودروهای هیبریدی
لنت ترمز
لنت ترمز خودروهای هیبریدی عمر بیشتری دارند، زیرا در خودروهای برقی از تکنولوژی بازیابی انرژی ترمز استفاده شده و لنت ها در این حالت اصطکاک و گرمای کمتری را تجربه می کنند.
تعویض روغن موتور
روغن موتور خودروهای هیبریدی در فواصل زمانی بیشتری نیاز به تعویض دارند، زیرا موتور درون سوز آن ها کمتر از خودروهای بنزینی است. تنها توصیه ای که در این مورد می شود استفاده از روغن موتور با ویسکوزیته ی مناسب است، برخی روغن ها بسیار سبک هستند و علاوه بر روغن کاری، مصرف سوخت را هم کاهش می دهند.
باتری خودرو
با توجه به اینکه هزینه ی باتری خودروهای الکتریکی نسبتا بالا است، بیشتر نگرانی مالکین خودروهای هیبریدی، باتری است. شرکت های سازنده ی باتری این خودروها، معمولا این باتری ها را گارانتی می کنند و می توان در صورت خرابی یا مشکل می توان آن ها را در طول مدت گارانتی تعویض کرد. همچنین قطعات الکتریکی این خودروها نیز به علت تکنولوژی طراحی، اغلب نیاز به تعمیر تخصصی ندارند.
سیستم خنک کننده
به دلیل استفاده از تکنولوژی بازیابی انرژی ترمز در این خودروها، گرمای زیادی توسط این سیستم تولید می شود که باید همواره خنک شود، بنابراین سیستم خنک کننده ی این خودروها باید مورد بازبینی قرار گیرد تا عملکرد خوبی داشته باشد.
مراجعه به تعمیرکار ماهر
تکنولوژی خودروهای هیبریدی به گونه ایست که سیستم سیم کشی پیچیده ای نسبت به خودروهای بنزینی دارند، بنابراین در صورت بروز مشکل حتما از افراد ماهر و تکنسین های آموزش دیده استفاده کنید.