یکی از مهم ترین مسائل صنعت خودروسازی، ایمنی خودرو است. شرکت های خودروسازی از مدت ها پیش، سعی در ارتقا استانداردهای ایمنی خودرو دارند. امروزه استفاده از لوازم و سیستم های ایمنی در خودرو، یکی از قوانین خودروسازی شده است. در این مقاله قصد داریم به معرفی برخی از این سیستم ها بپردازیم. فروش باتری در سایت الو باتری، جهت مشاهده قیمت باتری و خرید آنلاین باطری ایران خودرو کلیک کنید.
مهم ترین سیستم های ایمنی خودرو
ترمز های ضد قفل
انحراف خودرو به دلیل قفل شدن چرخ ها در هنگام ترمز گیری به خصوص انحراف چرخ های جلو، یکی از دلایل رایج تصادفات رانندگی است. قفل شدن چرخ ها فرمان پذیری و هدایت خودرو را از دست راننده خارج می کند. سیستم ترمز ABS از قفل شدن چرخ ها به هنگام ترمزگیری جلوگیری می کند و قدرت فرمان پذیری خودرو را حفظ می کند. سیستم ABS به منظور کاهش مسافت توقف، به طور پیوسته فشار ترمز هر چرخ را کنترل می کند.
سیستم کنترل پایداری
کار سیستم پایداری تشخیص تمایل خروج خودرو از مسیر است، اگر خودرو در آستانه ی لغزش یا انحراف از مسیر قرار گیرد، سیستم کنترل پایداری بصورت خودکار در چند چرخ اقدام به ترمز گیری می کند. یا اینکه توان موتور را کاهش می دهد تا خودرو به مسیر حرکت خود بازگردد.
سیستم اخطار خروج از خط
بسیاری از تصادفات رانندگی بخاطر خواب آلودگی راننده و انحراف از مسیر رخ می دهد، برای کاهش این نوع از تصادفات اولین بار در سال 2005 شرکت خودروسازی سیتروئن، سیستم اسکن جاده ای را ابداع و در خودرو های خود استفاده کرده است. در صورت عبور خودرو از خطوط روی جاده، سیستم با لرزش صندلی راننده و یا فرمان به او اخطار می دهد.
استفاده از فولاد با استحکام بالا
با توسعه ی فناوری، شرکت های خودروسازی برای افزایش ایمنی خودرو از فولاد هایی با استحکام بالا و دارای ترکیبات جدید استفاده می کنند. با استفاده از فولاد مستحکم در نقاطی مثل ستون ها و قسمت زیرین خودرو، احتمال آسیب دیدن سرنشینان کاهش می یابد.
کیسه هوا
کیسه های هوا بر روی فرمان، سینه ی خودرو و یا درب های خودرو قرار دارند و در هنگام تصادف خودرو و برخورد با اشیا دیگر، جلوی برخورد سرنشینان با شیشه ی خودرو را می گیرند. برای اولین بار کیسه های هوا بر روی خودرو های مرسدس بنز استفاده شد، امروزه تمام خودروسازان از کیسه های هوا در خودرو ها استفاده می کنند.
کمربند ایمنی
کمربند ایمنی نقش بسزایی را در ایمنی راننده و سرنشینان، در تصادفات رانندگی دارد و از برخورد سرنشینان به بدنه کابین و یا شیشه ی خودرو جلوگیری می کند. کمربند ایمنی از نیمی از آسیب های تصادفات جلوگیری می کند.
سیستم ترمز خودکار
این سیستم از دوربین، لیزر، رادار و یا ترکیبی از آن ها ساخته شده است. این سیستم زمانی که احتمال وقوع تصادف را تشخیص دهد، کنترل خودرو را در دست می گیرد.
ترمز های دیسکی
در ترمزهای کاسه ای با بالا رفتن سرعت خودرو توقف سریع، کوتاه و ایمن صورت نمی گیرد و میزان برخورد خودرو در آن نوع ترمزها افزایش می یابد. ترمز های دیسکی نسبت به ترمز های کاسه ای داری سرعت عملکرد بالاتری بوده و به سرعت خودرو را متوقف می کنند.
ایربگ عابر پیاده
این ایربگ برای جلوگیری از برخورد سر عابرین پیاده با شیشه یا انتهای کاپوت خودرو، قرار داده شده است. ایربگ عابر پیاده در سرعت های بالاتر از 50 کیلومتر بر ساعت فعال می شود.
کروز کنترل
وظیفه ی این سیستم حفظ سرعت خودرو در مسیر است. به این صورت با فعال کردن سیستم کروز، دیگر احتیاجی به گاز دادن نیست و خودرو در سرعت تعیین شده حرکت می کند.